Winkelen in Rome

Prati en Via Cola di Rienzo

“Deze lange straat loopt van de Tiber rivier tot aan Piazza Risorgimento en staat vol met Italiaanse ketens en leuke boetiekjes die leuke accessoires verkopen.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Cola di Rienzo is het hart van het Prati district, grenzend aan Vaticaanstad. Deze elegante straat is zeer populair bij de lokale bevolking, met name op zaterdag. Je kunt in Cola di Rienzo beroemde Italiaanse ketens vinden en boetiekjes die accessoires verkopen zoals tassen en schoenen, lingerie en parfum.

De meest populaire en meest beroemde ontmoetingsplek is zonder twijfel de Coin Excelsior op nummer 173. Dit exclusieve warenhuis biedt koopwaar op meer dan 4000 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen. Daar tegenover - op nummer 196 - vind je nog een beroemd adres: de winkel voor fijnproevers Castroni, dat een bezienswaardigheid is geworden in Rome voor mensen die graag aparte producten van over de hele wereld kopen. Ook boekwinkel Mondadori op Piazza Cola di Rienzo op nummer 81 is de moeite waard.

TIP: Neem even de tijd voor een goede espresso in de gourmet winkel Castroni. Je kunt deze winkelstraat het beste vermijden op zaterdagen of piekuren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Cola di Rienzo | Openbaar vervoer: Metro line A (red) stop Ottaviano-San Pietro.

Meer winkels in Rome

Bekijk alle winkels

Monti district

“Dit district was bijna vergeten maar is nu getransformeerd tot een bruisend gebied vol culturele evenementen en een plek waar de Boheemse leefstijl wordt gevierd door jonge ontwerpers en liefhebbers van vintage.”

Tridente

“De drie beroemde straten Via Condotti, Via Borgognona en Via Frattina die parallel aan elkaar lopen, staan vol met elegante winkels in een decor van barokke palazzo's.”

Mercato delle Stampe

“Voor fans van vintage boeken en oude prints: de jacht tussen de kraampjes is geopend!”