Winkelen in Rome

Tridente

“De drie beroemde straten Via Condotti, Via Borgognona en Via Frattina die parallel aan elkaar lopen, staan vol met elegante winkels in een decor van barokke palazzo's.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Dit is het meest bekende luxe winkelgebied rondom de Spaanse Trappen in het stadscentrum van Rome. Het gebied is een waar mekka voor het winkelpubliek dat verslaafd is aan opzichtige stijlen met merken als Prada, Gucci, Armani, Hermes, Moschino, Cavalli, Vuitton en een ruim aanbod aan schoenwinkels, juweliers zoals Bulgari en Cartier, tassen en vele andere elegante koopwaar.

Aan de buitenkant tonen de etalages de luxueuze collecties van de meest populaire merken. Het is een groot genot om rond te wandelen in deze betoverende straten die grenzen aan palazzo's uit de zeventiende eeuw welke nog bewoond worden door rijke, adellijke families.

Als je jezelf wilt verwennen met een zeer bijzondere lunchpauze dan zou je eens in één van de prachtige restaurantjes op het autovrije Via Borgognona moeten gaan zitten. Ik raad bistro Ginger aan of het historische restaurant Nino met de typisch Italiaanse keuken.

TIP: Je kunt lange rijen verwachten tijdens piekuren en tijdens de uitverkoop.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Condotti | Openbaar vervoer: Line A (red) metro, stop Piazza di Spagna

Meer winkels in Rome

Bekijk alle winkels

Prati en Via Cola di Rienzo

“Deze lange straat loopt van de Tiber rivier tot aan Piazza Risorgimento en staat vol met Italiaanse ketens en leuke boetiekjes die leuke accessoires verkopen.”

Mercato delle Stampe

“Voor fans van vintage boeken en oude prints: de jacht tussen de kraampjes is geopend!”

Euroma 2

“Je zult grote winkelcentra alleen in de buitenwijken van Rome vinden. De grootste is Euroma 2, gelegen in het Eur district. Dit luxueuze winkelcentrum biedt een brede keuze aan winkels en restaurants, ideaal om te bezoeken op een regenachtige dag!”