Winkelen in Rome

Monti district

“Dit district was bijna vergeten maar is nu getransformeerd tot een bruisend gebied vol culturele evenementen en een plek waar de Boheemse leefstijl wordt gevierd door jonge ontwerpers en liefhebbers van vintage.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Monti is een prachtig en levendig district dat op slechts enkele passen van het Colosseum verwijderd ligt. De smalle straten, genesteld tussen in oker-gewassen palazzo's, zijn een ontmoetingsplek geworden voor liefhebbers van vintage nadat jonge en creatieve talenten zich hier vestigden. In dit charmante en voormalige woongebied zul je hippe boetieks, designerateliers, ambachtelijke winkeliers die kledingstukken en accessoires verkopen van de jaren zestig tot aan de jaren negentig en handgemaakte voorwerpen vinden.

Het gebied heeft meer laboratoria dan winkels en soms krijg je de kans om een ambachtsman (of vrouw) aan het werk te zien! Ontdek Via del BoschettoVia dei SerpentiVia PanispernaVia Leonina en Via Urbana, allemaal beeldige straten waarin het een genot is om nieuwe trends te ontdekken en je te richten op jouw zoektocht naar unieke vintage producten.

Een bezoek aan Monti is vooral aan te bevelen tijdens het weekend omdat het Mercato Monti of Stadsmarkt dan geopend is in een karakteristiek pand dat op Via Leonina nummer 46 ligt. Deze gratis toegankelijke markt opende voor het eerst in 2009 en is nog steeds populair. Op de markt vind je kraampjes die modieuze kleding, tassen, brillen en accessoires gemaakt door jonge ontwerpers verkopen.

Het Monti district is ook de ideale locatie voor een lunchpauze of een voor-diner aperitief (het Italiaanse happy hour is van 18.00 tot 20.00 uur) in één van de vele café's, bars en mooie en modieuze restaurants, ver weg van de toeristische paden.

TIP: Neem een rustpauze op de treden van de fontein op Piazza Madonna ai Monti, de ontmoetingsplek voor mensen die lunchen, artiesten en de lokale bevolking.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Leonina 46

Meer winkels in Rome

Bekijk alle winkels

Prati en Via Cola di Rienzo

“Deze lange straat loopt van de Tiber rivier tot aan Piazza Risorgimento en staat vol met Italiaanse ketens en leuke boetiekjes die leuke accessoires verkopen.”

Mercato delle Stampe

“Voor fans van vintage boeken en oude prints: de jacht tussen de kraampjes is geopend!”

Euroma 2

“Je zult grote winkelcentra alleen in de buitenwijken van Rome vinden. De grootste is Euroma 2, gelegen in het Eur district. Dit luxueuze winkelcentrum biedt een brede keuze aan winkels en restaurants, ideaal om te bezoeken op een regenachtige dag!”