Restaurants in Rome

Roma Sparita

“Proef het echte Rome: de authentieke lokale keuken, de charmante sfeer van een dorpsplein en de oprecht vriendelijke bediening.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Roma Sparita ligt in het hart van Trastevere aan het opmerkelijke Piazza di Santa Cecilia. Hier kun je de authentieke lokale keuken proeven, ver weg van de chaos. Het restaurant heeft tafels binnen en buiten op het hoofdplein (aan te raden als het mooi weer is).

Het menu is gebaseerd op traditioneel Romeinse recepten zoals artisjokken "alla giudia" (gebakken artisjokken) maar hun specialiteit is "cacio e pepe". Hier zitten drie hoofdingrediënten in: Pecorino Romano kaas, zwarte peper en pasta. Dit unieke gerecht wordt opgediend in een heerlijke en eetbare kaaskorst! Geniet maar houd een beetje ruimte voor de huisgemaakte tiramisu. Gesloten voor de lunch op maandag.

TIP: Reserveer een tafel, met name in het weekend en als je buiten wilt zitten!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza Santa Cecilia 24 | Telefoon: +39 065800757 | Website: http://www.romasparita.com/

Meer restaurants in Rome

Bekijk alle restaurants

Felice a Testaccio

“Dit restaurant is een deel van de gastronomische folklore in Rome in het meest authentieke district van de stad! Naar mijn mening heeft de Cacio e Pepe, die bereid wordt aan tafel door de bediening, een "dramatisch" effect en is een bezoek waard!”

MET

“MET is echt een juweel in het midden van een straat dat bezaaid is met café's en restaurants die veel door de lokale bevolking bezocht worden. Het kroonjuweel is de tuin die ligt in het "klooster" van een oud gebouw.”

Himalaya Palace

“Geniet van de Indiase keuken op slechts enkele stappen verwijderd van de prachtige Villa Doria Pamphili. Ik combineer graag een lange wandeling in dit mooie stadspark - populair bij de lokale bewoners - en eindig met een lunch in de exotische sfeer van dit restaurant!”