Restaurants in Rome

Er Buchetto

“Zoek een plekje in Franco's kleine restaurantje om een lokale delicatesse te proeven, goedkoop en heerlijk sinds 1890!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Deze superkleine taverne (er zijn ongeveer 3 tot 4 tafels die je vaak met anderen moet delen) ligt op steenworp afstand van station Termini, tegenover fast food restaurants en luxe restaurants met slechts één product: de beroemde "Porchetta di Ariccia"!

Het is een typisch stuk varkensvlees zonder bot gevuld met kruiden en geserveerd met brood. De eigenaar snijdt de porchetta recht voor je ogen, vult de ciriola (de typische Romeinse panino voor deze vette en hartige delicatesse) en serveert het op een papieren servet of in oliepapier om je broodje mee te nemen!

Voor de doe zoals de Romeinen doen ervaring kun je de panino con la porchetta combineren met lokale rode wijn in een quartino (een kwart liter)! Laat je niet beïnvloeden door de onopvallende omgeving maar beoordeel de ervaring na het eten van jouw porchetta!

TIP: Als je een fooi achterlaat zal de eigenaar dat in het spaarvarken doen waardoor het zal...knorren!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via del Viminale 2 | Website: https://erbuchetto.wordpress.com/

Meer restaurants in Rome

Bekijk alle restaurants

La Rosetta

“Op enkele stappen verwijderd van het Pantheon ligt La Rosetta, ongelofelijk populair bij de lokale bevolking. Deze favoriete bestemming wordt al generaties lang gerund door de Sicilian Riccioli familie.”

Himalaya Palace

“Geniet van de Indiase keuken op slechts enkele stappen verwijderd van de prachtige Villa Doria Pamphili. Ik combineer graag een lange wandeling in dit mooie stadspark - populair bij de lokale bewoners - en eindig met een lunch in de exotische sfeer van dit restaurant!”

Il Margutta RistorArte

“In één van de meest tot de verbeelding sprekende straten van Rome, Via Margutta (bekend uit de film "Roman Holiday"), staat dit lieftallige restaurant die voor de inwendige en voor de uitwendige mens zorgt!”