Restaurants in Rome

Caffetteria del Chiostro del Bramante

“Een cappuccino of "caffé" (espresso) met een "cornetto" (gebakje) in de ochtend is essentieel voor de bewoners van Rome omdat we het ontbijt als het belangrijkste deel van de dag zien. Dat is precies de reden waarom de Romeinen graag hun ontbijt nuttigen bij deze Cafeteria.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Caffetteria del Chiostro del Bramante bewijst dat Eten en Kunst perfect samengaan. De Cafeteria ligt in de Chiostro del Bramante, het oude klooster van de kerk van Santa Maria della Pace. Het religieuze complex, gemaakt door de meester van de Renaissance, heeft dit prachtige klooster omgetoverd tot een museum waar veel hedendaagse kunst- en fotografietentoonstellingen op de agenda staan.

Op de bovenste verdieping, in de stille "loggiato", kun je een cappuccino drinken en een delicate cornetto (of een chocolade fudge brownie die je zal laten watertanden) eten op een zeer originele plek. De toegang is gratis en staat los van het museum.

TIP: Bezoek na het ontbijt de nabijgelegen kerk waar je de uitmuntende fresco van Raphael uit 1515 kunt bekijken!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via della Pace 5 | Telefoon: +39 6 68809036 | Website: https://www.chiostrodelbramante.it/

Meer restaurants in Rome

Bekijk alle restaurants

Roma Sparita

“Proef het echte Rome: de authentieke lokale keuken, de charmante sfeer van een dorpsplein en de oprecht vriendelijke bediening.”

Waraku

“Ik raad dit restaurant, dat wordt geleid door een Italiaans-Japans stel, ten zeerste aan. De Cultural Association Waraku (in Prenestina, een zeer afgelegen district) deelt de cultuur, de traditie, vechtkunst en keuken van Japan met passie en enthousiasme.”

Himalaya Palace

“Geniet van de Indiase keuken op slechts enkele stappen verwijderd van de prachtige Villa Doria Pamphili. Ik combineer graag een lange wandeling in dit mooie stadspark - populair bij de lokale bewoners - en eindig met een lunch in de exotische sfeer van dit restaurant!”