Restaurants in Rome

Cecchino dal 1887

“Dit restaurant is een instituut in Testaccio, gehuisvest in een oud slachthuis uit 1887!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Toen het slachthuis nog steeds in bedrijf was, werden de beste stukken vlees verkocht aan rijke mensen en de quinto quarto (restjes) gingen naar de armen. Om meer eetbare gerechten te maken werden pens, niertjes, hart, lever, hersenen, tong etc. verwerkt in gerechten die al snel pittiger en smakelijker werden. Dit vormde de basis voor een keuken die hier tot op de dag van vandaag zeer geliefd is.

Alle gerechten die worden aangeboden in Cecchino dal 1887 zijn nog steeds gebaseerd op quinto quarto zoals in vroegere tijden. Om jouw ervaring meer toegankelijk te maken hebben ze interessante menu's samengesteld zoals een proefmenu, een menu van de maand, een historisch proefmenu en zelfs een vegetarisch menu.

TIP: Reserveer een tafel buiten, in de schaduw van twee oude platanen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: via di Monte Testaccio 30 | Telefoon: +39 6 5743816 | Website: http://www.checchino-dal-1887.com/

Meer restaurants in Rome

Bekijk alle restaurants

MET

“MET is echt een juweel in het midden van een straat dat bezaaid is met café's en restaurants die veel door de lokale bevolking bezocht worden. Het kroonjuweel is de tuin die ligt in het "klooster" van een oud gebouw.”

Caffetteria del Chiostro del Bramante

“Een cappuccino of "caffé" (espresso) met een "cornetto" (gebakje) in de ochtend is essentieel voor de bewoners van Rome omdat we het ontbijt als het belangrijkste deel van de dag zien. Dat is precies de reden waarom de Romeinen graag hun ontbijt nuttigen bij deze Cafeteria.”

Waraku

“Ik raad dit restaurant, dat wordt geleid door een Italiaans-Japans stel, ten zeerste aan. De Cultural Association Waraku (in Prenestina, een zeer afgelegen district) deelt de cultuur, de traditie, vechtkunst en keuken van Japan met passie en enthousiasme.”