Restaurants in Rome

Da Teo

“In het centrum van Trastevere vind je niet alleen de traditionele keuken maar ook de authentieke Romeinse sfeer (in een bruisend en charmant district!)”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Da Teo is een trattoria in familiebeheer die je kennis laat maken met de authentieke Romeinse keuken. Ze hebben vis op het menu (naar Romeins gebruik meestal alleen op dinsdag en vrijdag) en veel lokale delicatessen die per seizoen verschillen.

Ik kan de Amatriciana van harte aanbevelen, een traditionele pastasaus gemaakt van guanciale (gedroogde varkenswang) en pecorino kaas met tomaat: eenvoudig maar zeer gewaagd in smaak! Je kunt daarna een vleesgerecht proberen, carciofi alla giudia (gefrituurde artisjokken) of frittura di filetto di baccalà (gebakken kabeljauwfilet). Nog niet vol? Probeer dan de klassieke abbacchio of de aparte maar heerlijke gehaktballetjes met citroen!

Ga zeker op de prachtige veranda eten op het plein zodat je van de delicate geur van oranjebloesem kunt genieten op een betoverend plein.

TIP: Om je diner af te ronden kun je droplikeur bestellen met huisgemaakte koekjes!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza dei Ponziani 7/a | Telefoon: +39 6 5818355

Meer restaurants in Rome

Bekijk alle restaurants

Roma Sparita

“Proef het echte Rome: de authentieke lokale keuken, de charmante sfeer van een dorpsplein en de oprecht vriendelijke bediening.”

La Rosetta

“Op enkele stappen verwijderd van het Pantheon ligt La Rosetta, ongelofelijk populair bij de lokale bevolking. Deze favoriete bestemming wordt al generaties lang gerund door de Sicilian Riccioli familie.”

Green T

“Een theehuis in het hart van Rome, vlakbij het Pantheon. Een plek waar je de Oriëntaalse cultuur kunt ontdekken op een unieke locatie.”