Activiteiten in Rome

Drink het wonderbaarlijke water in Santa Maria in Via

“Verwacht een eigenaardige vredigheid en stilte in deze kerk. Een zeer spirituele ervaring die je minimaal één keer mee moet maken.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Net als vele kerken in Rome werd ook de kerk van Santa Maria in Via opgericht op de plaats van een wonder. In het huis van Cardinal Pietro Capocci was er een put die overstroomde in de nacht van 26 september 1256. De bedienden van het huis zagen een icoon van de Gezegende Maagd zweven op het water. Ze vertelden wat ze zagen aan de Kardinaal en zelfs de Paus verklaarde dit een wonder. Toen werd er een kapel gebouwd over de put, pal naast de oude kerk.

Als je de indrukwekkende kerk van Santa Maria in Via binnenkomt kun je in de kapel aan de rechterzijde, genaamd "Santa Maria del Pozzo" (Sint Maria van de put), samenkomen in gebed om zegen te vragen aan de Gezegende Maagd. Loop voor je de kapel verlaat eerst naar het altaar en drink water uit plastic bekers die op een schaal staan voor de gelovigen. Als je ze niet kunt vinden kun je zelf een glas vullen bij de kraan. Het Heilig Water werd onderzocht en lijkt gelijk te zijn aan het water van Lourdes.

TIP: Je kunt de priester in de kerk vragen om een gratis fles Heilig Water. De hele kerk is verbazingwekkend. Bewonder deze en de Napolitaanse wieg uit de achttiende eeuw.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Santa Maria in Via 1

Meer activiteiten in Rome

Bekijk alle activiteiten

Cinecittà Wereld

“Een paradijs voor filmliefhebbers en kinderen! Dit nieuwe pretpark is geïnspireerd op de wereld van film en biedt meer dan 15 attracties inclusief een achtbaan, een indrukwekkende tunnel, een vrije val toren en nog veel meer! ”

Haal de Rome & Vaticaan pas

“Zorg dat je dit perfecte toeristenpakket in handen krijgt om het meeste uit je reis te halen voor de beste prijs. ”

Probeer de “porchetta alla romana”

“De echte vettige Romeinse smaak in een typische "trattoria" of in een traditionele "fraschetta"!”