Activiteiten in Rome

Huur een fiets en ontdek het Regionale Park Appian Weg

“Besteed een dagje in de buitenlucht, in een adembenemende, natuurlijke omgeving, en stap terug in het verleden tussen de Romeinse ruïnes!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

De Appian Weg biedt een groot archeologisch gebied; een deel van de oude consulaire weg (de "koningin van de wegen" die liep van Rome tot Brindisi), de overblijfselen van zeven Romeinse Aquaducten, de Catacomben van San Callisto (de indrukwekkende ondergrondse begraafplaatsen van christenen, een netwerk van galerijen met vier verdiepingen meer dan 20 meter diep gebouwd 150 na Christus, waar pauzen, martelaars en vele christenen in vrede rusten) en andere gebouwen (met gratis toegang) in een ongelofelijk buitengebied.

Probeer het park op zondag te bezoeken wanneer het gesloten is voor autoverkeer en er een heel serene rust heerst. Ontdek het Romeinse platteland op de fiets en ontdek rustgevende plekjes om van een picknick te genieten. Je kunt ook kiezen voor een wandeling door het park. Je kunt er met de Archeobus komen, een hop on - hop off tourbus, of neem de openbare bussen van Rome (pak er één buiten het Piramide metro station). Toegang tot het park is gratis, fietsverhuur kost ongeveer €3 per uur.

TIP: Zorg dat je een ticket koopt om de catacomben te bezoeken - de belangrijkste in Rome - want het toont een opvallend voorbeeld van vroegere christelijke Kunst en Historie (met fresco's en beeldhouwwerken). Ga bij voorkeur in de ochtend als je hier in de zomer bent want het kan er in de middag oncomfortabel heet worden!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Appia Antica 110

Meer activiteiten in Rome

Bekijk alle activiteiten

Vintage winkelen bij Mercato Monti

“Een stukje Engelse stijl in Rione Monti, het opkomende district in Rome.”

Rome Ondergronds: Bezoek St. Clement!

“Bezoek de drie verdiepingen van de ondergrondse Basilica in de buurt van het Colosseum voor een indrukwekkend ondersteboven zicht op Rome. Je kunt 2000 jaar aan Romeinse geschiedenis ontdekken op één plek!”

Cinecittà Wereld

“Een paradijs voor filmliefhebbers en kinderen! Dit nieuwe pretpark is geïnspireerd op de wereld van film en biedt meer dan 15 attracties inclusief een achtbaan, een indrukwekkende tunnel, een vrije val toren en nog veel meer! ”