Activiteiten in Rome

Probeer de “porchetta alla romana”

“De echte vettige Romeinse smaak in een typische "trattoria" of in een traditionele "fraschetta"!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

"Porchetta alla Romana" is een typisch stuk mals varkensvlees zonder bot gevuld met rozemarijn, venkel, knoflook of andere kruiden en wordt normaal gesproken geserveerd met brood. Je kunt je wel voorstellen dat het vettig, hartig en zeer verleidelijk is voor fijnproevers! Het is een echte delicatesse en wordt gezien als "prodotto agroalimentare tradizionale" (traditioneel agrarisch-voedingsproduct). 

Je kunt de “panino with porchetta” (twee sneetjes brood met mals varkensvlees en krokante huid) het beste bestellen bij kleine kruidenierswinkels. Je kunt vele winkels vinden die reeds voorbereide broodjes verkopen maar de smaak ligt mijlenver van de plaatsen waar je een groot stuk porchetta ziet staan die op bestelling vers gesneden wordt. Leef lokaal en bestel rode wijn in een kleine kruik genaamd "quartino" (een kwart liter) met jouw porchetta. Een door een familie gerunde trattoria zal je de beste ervaring geven, daar zijn er tientallen van in Rome.

Prijzen kunnen uiteraard variëren in restaurants, fraschette en kruidenierswinkels. In de kleine (zeer kleine) taverne "Er buchetto" (Via del Viminale 2, vlakbij het Termini Station) betaal je slechts €3 voor een afhaal panino en €3 voor de wijn. De taverne is geopend van maandag tot vrijdag van 9.30 - 15.00 uur en 17.00 - 21.00 uur, zaterdag 9.30 - 14.30 uur en gesloten op zondag.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via del Viminale 2

Meer activiteiten in Rome

Bekijk alle activiteiten

Vintage winkelen bij Mercato Monti

“Een stukje Engelse stijl in Rione Monti, het opkomende district in Rome.”

Cinecittà Wereld

“Een paradijs voor filmliefhebbers en kinderen! Dit nieuwe pretpark is geïnspireerd op de wereld van film en biedt meer dan 15 attracties inclusief een achtbaan, een indrukwekkende tunnel, een vrije val toren en nog veel meer! ”

Haal de Rome & Vaticaan pas

“Zorg dat je dit perfecte toeristenpakket in handen krijgt om het meeste uit je reis te halen voor de beste prijs. ”