Activiteiten in Rome

Rome Ondergronds: Bezoek St. Clement!

“Bezoek de drie verdiepingen van de ondergrondse Basilica in de buurt van het Colosseum voor een indrukwekkend ondersteboven zicht op Rome. Je kunt 2000 jaar aan Romeinse geschiedenis ontdekken op één plek!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Veel districten in Rome werden gebouwd op bestaande gebouwen: het resultaat is een compact netwerk van ondergrondse structuren waar je in sommige gevallen nog steeds de overblijfselen van gebouwen, winkels, straten en tempels kunt zien. Eén van de meest beroemde ondergrondse locaties is onder de kerk van San Clemente, ontdekt in 1857. De drie lagen herbergen de bovenste kerk die dateert van voor 1100.

Bewonder de Basilica waar je mozaïek zult vinden met byzantijnse arabesk die de Triomf van het Kruis toont op het eerste niveau, een christelijke basilica (gebouwd vanuit het huis van een rijke man) die dateert van ongeveer 350 na Christus op het tweede niveau en een Mithraeum (een Heidense tempel) die dateert tot de eerste eeuw na Christus op het laagste niveau.

Deze plek is normaal gesproken geopend tussen 9.00 en 12.30 uur en van 15.30 tot 18.00 uur van maandag tot zaterdag en van 12.00 tot 18.00 uur op zondag. In juli kunnen deze tijden aangepast worden.

TIP: Draag comfortabele schoenen omdat je veel treden moet nemen om helemaal naar beneden te gaan.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Labicana 95

Meer activiteiten in Rome

Bekijk alle activiteiten

Cinecittà Wereld

“Een paradijs voor filmliefhebbers en kinderen! Dit nieuwe pretpark is geïnspireerd op de wereld van film en biedt meer dan 15 attracties inclusief een achtbaan, een indrukwekkende tunnel, een vrije val toren en nog veel meer! ”

Vintage winkelen bij Mercato Monti

“Een stukje Engelse stijl in Rione Monti, het opkomende district in Rome.”

Haal de Rome & Vaticaan pas

“Zorg dat je dit perfecte toeristenpakket in handen krijgt om het meeste uit je reis te halen voor de beste prijs. ”