Rome

Luchthaven vervoer Rome

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Rome heeft twee luchthavens: Leonardo da Vinci, meestal “Fiumicino” genoemd, en G.B. Pastine, ook wel bekend als “Ciampino". Beide liggen ver buiten het stadscentrum. Gelukkig zijn er wel betrouwbare en efficiënte verbindingen die direct naar de stad gaan. Als je een keuze hebt in de luchthaven van aankomst is Flumicino degene met de beste aansluitingen naar het centrum.

Van Fiumicino naar Rome

  • De Leonardo Express (non-stop trein) gaat in 30 minuten naar Station Termini - rijdt elke 30 minuten. Het is zeer comfortabel en snel maar niet goedkoop; een enkele rit kost €14.
  • Regionale treinen doen er 47 minuten over om Station Tiburtina te bereiken (het op één na grootste treinstation in Rome). Het is €8 voor een enkele rit. Voor de reis verder kun je met de metro in twee haltes van Tiburtina naar Termini reizen.
  • Bussen zoals die van Terravision doen er 55 minuten over (zonder files) om Station Termini te bereiken. De prijs is €4 voor een enkele reis.
  • Taxi's hebben een vaste prijs van €48 naar elk adres binnen de Muren van Aurelia. Voor bestemmingen daarbuiten moet je er op letten dat de taxi meter aanstaat en verwacht dat je meer dan €50 voor de rit moeten betalen.

Van Ciampino naar Rome

  • Bus naar lokaal treinstation (9 minuten, tickets zijn €1 en worden op de bus verkocht) + lokale trein naar Station Termini (15 minuten, €1,50 enkele reis).
  • Bussen zoals Terravision doen er 40 minuten over om Station Termini te bereiken. Prijs €4 enkele reis.
  • Taxi's  hebben een vaste prijs van €30 naar elk adres binnen de Muren van Aurelia. Voor bestemmingen daarbuiten moet je er op letten dat de taxi meter aanstaat en verwacht dat je meer dan €30 voor de rit moeten betalen.

Auto Verhuur
Er zijn volop bedrijven op beide luchthavens die autoverhuur aanbieden maar ik raad je aan met de voorgenoemde manieren van transport naar Rome te gaan. Het openbaar vervoer en de commerciële busdiensten zijn goedkoper en sneller dan vervoer met huurauto. Er zijn veel beperkte verkeer zones waar je een speciale vergunning nodig hebt om in het stadscentrum te mogen rijden, er zijn veel toeristen op straat en er zijn ook veel lokale regels voor het verkeer waarmee het niet de meest geschikte manier van vervoer is in Rome.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer in Rome

“Het centrum van Rome is niet enorm groot dus je kunt met gemak het centrum te voet bewonderen. Maar de stad heeft ook een goed netwerk van bussen en trams en twee metrolijnen om je schoenzolen te sparen.”

Do's en Don'ts

Do's als je in Rome bent:

Winkel Openingstijden en Betaling

“Het beste van Rome is dat terwijl je aan het winkelen bent in de historische stad je tegelijkertijd kunt genieten van een artistieke tour en Italiaans eten.”