Rome

Winkel Openingstijden en Betaling

Jouw lokale TIX-gids: Monica Nardella

Openingstijden
De meeste winkels in het stadscentrum zijn geopend van 9.30 uur (of 10 uur) tot 19.00 uur van maandag tot zondag. In andere districten zijn de winkels open van 9 uur tot 13.00 uur in de middag en van 16 uur tot 19.30 uur (tot 20.00 uur in de zomer) van maandag tot zaterdag. Zondag zijn ze gesloten. Er zijn enkele uitzonderingen:

  • Gedurende uitverkopen of voor feestweken zijn de openingstijden ruimer
  • Kruidenierswinkels zijn geopend van 8.30 uur tot 13.30 en van 17.00 tot 19.30 uur en sluiten op donderdagmiddag
  • Sommige kledingwinkels zijn gesloten op maandagochtend
  • De meeste markten zijn in de ochtend geopend van 7.00 tot 14.00 uur
  • Winkelcentra en outlets zijn 7 dagen per week geopend

Betaalmogelijkheden
De meeste winkels, restaurants en hotels accepteren credit- en debitcards, alleen kleinere kruidenierswinkels of straatmarkten zullen deze niet accepteren. Daarnaast moet u rekening houden dat de meeste taxi's geen betaling met kaart accepteren dus is het verstandig om wat contant geld mee te nemen voordat je een taxi aanhoudt.

Geldautomaten worden doorgaans Bancomat genoemd en ze staan verspreid door de stad. Mijn advies is ze gedurende de dag te gebruiken, zodat je naar de servicebalie van een bank kunt gaan in geval van een defect/storing. Houd er rekening mee dat er een dagelijks limiet is van €250 voor het opnemen van geld met een bankkaart in Italië.

Suggestie of feedback?

Meer in Rome

Bekijk alle tips

Do's en Don'ts

Do's als je in Rome bent:

Praktische Tips in Rome

“Geniet van je verblijf met enkele tips van een lokale bewoner want Rome kan een doolhof zijn en de Romeinse bevolking kan heel "creatief" zijn met het overkomen van obstakels. Voor ons is het leven als een spiegel: als je glimlacht, zal het naar je terug glimlachen! Lach naar het leven!”

Openbaar Vervoer in Rome

“Het centrum van Rome is niet enorm groot dus je kunt met gemak het centrum te voet bewonderen. Maar de stad heeft ook een goed netwerk van bussen en trams en twee metrolijnen om je schoenzolen te sparen.”