Wijken in Rome

Garbatella

“Een aangenaam district om het dorpse leven van Rome te ervaren waar de eigenaar van de kruidenierswinkel zijn klanten nog steeds bij de voornaam noemt.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Garbatella is de zuidelijke uitbreiding van de districten Aventino Testaccio. Het is geen toeristenbestemming waardoor je in de unieke gelegenheid bent het dagelijkse leven van Rome te ervaren zonder menigtes en rijen. Garbatella heeft een dorps gevoel met winkels en kruidenierszaken waar mensen elkaar nog steeds kennen.

Het grootste deel van dit district is gebouwd als "modern" project (onthoud de respectabele leeftijd van Rome waarin een modern district kan dateren uit 1920!) met veel "tuinhuizen". Stedelijke ontwerpers creëerden lage gebouwen met brede tuinen waar mensen hun groentes konden verbouwen, hun kleren konden drogen en een gedeelde ruimte had om tijd met buren te besteden. Het project om Garbatella te verbinden met Ostia, de rivierhaven, is nooit voltooid maar veel straten hebben maritieme benamingen. Met de opkomst van het Fascisme werden tuinhuizen afgeschaft, privé tuinen werden omgedoopt tot publieke parken en lage gebouwen groeiden in hoogte om het toenemende aantal huurders te huisvesten. Ondanks dit alles, heeft het district een zekere charme behouden wat een bezoek zeker waard maakt.

Doen in Garbatella:

  • Ga naar de Montemartini Centrale, de voormalige elektriciteitscentrale, om een deel van de klassieke beeldhouwwerken van de collectie van het Capitoline Museum te bewonderen;
  • Ontdek alle muurschilderingen op de gebouwen in Viale di Tor Marancia en Via Galvani: Ostiense District, het kleine Steenstraatje in Rome!
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Rome

Bekijk alle wijken

Noord Rome

“Dit is het Groene- en Kunstdistrict met twee grote parken en twee moderne gebouwen waar je hedendaagse kunst in Rome kunt ontdekken: het MAXXI Museum en Auditorium!”

Colosseo & Monti

“Ik word altijd overdonderd door emoties wanneer ik in dit gebied loop want je kunt de historie van het Oude Rome hier voelen dankzij de goede staat van vele gebouwen.”

Vaticano & Prati

“Besteed minstens een halve dag in Vaticaanstad en eindig bij één van de meest indrukwekkende uitkijkpunten in Rome: de Monte Mario Heuvel.”