Wijken in Rome

Trastevere

“Bruisend nachtleven in een pittoreske omgeving. Dit is één van de favoriete plekken van de lokale bevolking om 's avonds rond te hangen.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Als je de brug van Tiberina eiland (het eiland dat op een boot lijkt), vanaf het Romeinse Ghetto, oversteekt kom je aan in Trastevere, het schattige kwartier dat bekend staat om de ouderwetse gebouwen en het bruisende nachtleven. In dit arbeidersdistrict kun je nog steeds het echte, lokale leven ervaren. Loop door het labyrint van kiezelstenen straten om verborgen hoeken te ontdekken, kleine bars, familie "trattorias" en kerken met ongelofelijke schatten. De Botanische Tuinen van dit district bieden een ware oase van rust voor natuurliefhebbers. Zodra de avond valt transformeert Trastevere in één van de beste plekken in Rome om wat te gaan drinken door zijn uitgebreide keuze aan bars.

Doen in Trastevere:

  • Ga naar Tiberina eiland en neem de tijd om de "Ponte Rotto" (Gebroken Brug) te bewonderen, die zijn naam kreeg toen een zondvloed de bogen verwoestte en nooit meer opgebouwd is door de Romeinen.
  • Op het plein van Santa Maria in Trastevere bevindt zich een fontein: ga net als de lokale bevolking op de treden zitten om het komen en gaan van mensen te bekijken!
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Rome

Bekijk alle wijken

Oost Rome

“Een etnische markt in het hart van de stad en dichtbij de fabuleuze Basilica van Sint Johannus in Lateran. Een mengelmoes die het kwartier heel bijzonder maakt!”

Colosseo & Monti

“Ik word altijd overdonderd door emoties wanneer ik in dit gebied loop want je kunt de historie van het Oude Rome hier voelen dankzij de goede staat van vele gebouwen.”

Stadscentrum

“Ik houd van het centrum van Rome omdat je hier een groot aantal meesterwerken kunt bewonderen uit de Renaissance en Barok periodes (kerken, musea, fonteinen, palazzo's) maar tegelijkertijd ook de glinsterende ruiten van luxueuze winkels.”