Wijken in Rome

Colosseo & Monti

“Ik word altijd overdonderd door emoties wanneer ik in dit gebied loop want je kunt de historie van het Oude Rome hier voelen dankzij de goede staat van vele gebouwen.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

De districten Colosseo & Monti liggen in het hart van oud Rome en includeren ook Fori Imperiali en Campidoglio. Je bent eigenlijk niet in Rome geweest als je deze voornaamste archeologische plek niet hebt bezocht. Dankzij het uitstekend behoud van de ruïnes van het Oude Rome is het eenvoudig je het leven van de oude Romeinen voor te stellen. De ruïnes bedekken een groot gebied, vanaf het Flavische Amfitheater tot aan Capitol Hill, waar het kantoor van de burgemeester van Rome zich bevindt.

Onlangs besloot de burgemeester van Rome om een groot deel van het archeologische terrein in het weekend om te toveren tot voetgangersgebied waardoor het een nog betere ervaring voor de toerist biedt. Het terrein is een waar openluchtmuseum en kan het beste lopend ontdekt worden. Het is een aangename wandeling van deze plek naar het hippe en jonge district genaamd Monti waar je de laatste trends op het gebied van mode en design kunt ontdekken.

Het Colosseum is zonder twijfel de meest beroemde bezienswaardigheid maar er zijn ook andere beroemde bezienswaardigheden in dit district zoals de Palatine (de heuvel waar Romulus zijn tweelingbroer vermoord heeft), het Forum en de fantastische Basilica van Maxentius, een kolossaal gebouw van maar liefst 35 meter hoog waar het grote standbeeld van Keizer Constantijn - de voet is al 2 meter! - oorspronkelijk geplaatst werd en die je vandaag de dag kunt bewonderen in het Capitoline Museum.

Het is een unieke ervaring om over de kiezelstenen te wandelen waar de keizers rondliepen; bekijk de straten, huizen, tempels en winkels van een trots en moedig volk. Het kantoor van de burgemeester bevindt zich op Capitol Hill. Toeristen kunnen hier het gelijknamige museum bezoeken waar het symbool van Rome te vinden is: de vrouwelijke wolf die de tweeling voedde.

Dankzij een sluiproute vanaf het Colosseum kun je naar een erg hippe buurt gaan genaamd Rione Monti. Dit gebied staat vol met creatieve boetieks, ateliers, handwerkwinkels, café's, bars en een maandelijkse vintage markt. Besteed hier enkele uurtjes om de Boheemse sfeer en een mengelmoes van Romeinse tradities en nieuwe trends te ontdekken.

Doen in Colosseo & Monti:

  • Wanneer je in het Colosseum bent beeld je dan de opwinding in van de gladiator die tegen wilde dieren vocht voor maar liefst 80.000 mensen!
  • Maak een foto van het zeer indrukwekkende Romeinse Forum vanaf Capitol Hill!
  • Ga naar Rione Monti, wandel door ateliers en winkels en geniet hier van je "happy hour"; het moment voor een Italiaans aperitief (wijn of cocktails en een gratis buffet of eenvoudige snacks).
  • Ontdek het oude, homovriendelijke deel van Rome, in het gebied rondom het Colosseum. Het eerste deel van Via San Giovanni in Laterano is gedoopt tot Homo Straat: het is een gezellig wandelgebied met restaurants, bars en winkels.
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Rome

Bekijk alle wijken

Garbatella

“Een aangenaam district om het dorpse leven van Rome te ervaren waar de eigenaar van de kruidenierswinkel zijn klanten nog steeds bij de voornaam noemt.”

Vaticano & Prati

“Besteed minstens een halve dag in Vaticaanstad en eindig bij één van de meest indrukwekkende uitkijkpunten in Rome: de Monte Mario Heuvel.”

Oost Rome

“Een etnische markt in het hart van de stad en dichtbij de fabuleuze Basilica van Sint Johannus in Lateran. Een mengelmoes die het kwartier heel bijzonder maakt!”