Bezienswaardigheden in Reykjavik

Heiðmörk

“Als je even omgeven wilt zijn door de natuur, maar weinig tijd of geen auto hebt, dan is het Heiðmörk Natuurreservaat iets voor jou. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Heiðmörk, aan de voet van Hellisheiði, is sinds 1950 een beschermd natuurgebied en heeft kilometerslange wandel- en fietspaden. Voor IJslandse begrippen is het een zeer bebost gebied, en je vindt hier veel kleine en mooie lavatunnels. Het park is een prachtige plek om de zon onder te zien gaan en de Rauðhólar (Rode Heuvels) rood te zien kleuren.

 

TIP: Het terrein kan ruig zijn, en het weer grillig, dus pas je kleding er op aan.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Heiðmörk | Openbaar vervoer: Strætó Heiðmörk - Route 5, 19, 28 | Website: http://www.visitreykjavik.is/heidmork-nature-reserve

Meer bezienswaardigheden in Reykjavik

Bekijk alle bezienswaardigheden

Harpa Concertzaal

“De pièce de résistance van kunst en cultuur in IJsland, het moderne Harpa flonkert in het zonlicht van de oude haven. ”

Leifur Eiriksson

“De beroemdste zoon van IJsland, Leifur Eiríksson, waakt over Hallgrímskirkja, de grootste kerk van IJsland, en de stad die eronder ligt. ”

Alþingi

“Wist je dat IJsland de oudste verkozen democratie ter wereld heeft, die dateert uit het jaar 930, en dat het Alþingi het oudste parlementsgebouw is? ”