Bezienswaardigheden in Reykjavik

Viðey Eiland

“Viðey is maar een korte boottocht van de haven verwijderd, en het is de enige plek in Reykjavik waar je in de zomer papegaaiduikers kunt zien. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Op het kleine maar perfect gevormde eiland Viðey vind je vogels, mooie wandelroutes en cultuur, en een ander uitzicht op de stad. Het eiland werd al in het jaar 900 bewoond, en het grootste gebouw, Viðeyjarstofa, werd in 1755 gebouwd als zijnde het huis van de machtigste man van IJsland, schatbewaarder Skúli Magnússon.

TIP: De veerboot, gerund door Elding, heeft een beperkte dienstregeling in de winter. Een kaartje is inbegrepen in de Reykjavik City Card.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Viðey Island | Openbaar vervoer: Elding ferry from Skarfabakki pier (all year), Harpa Concert Hall and Ægisgarður pier (summer only). | Website: http://borgarsogusafn.is/en/videy-island

Meer bezienswaardigheden in Reykjavik

Bekijk alle bezienswaardigheden

Sólfar

“Een ode aan de zon in een land waar de eeuwige dag of de lange winternachten de nationale psyche in zijn greep houden. ”

Grotta Island Lighthouse en Seltjarnarnes

“Geniet van panoramische uitzichten over de Faxabaai, en ontspan terwijl je bent omringd door wilde dieren en de natuur. ”

Perlan

“Ontspan en geniet van de prachtige uitzichten op de stad vanaf De Parel van Reykjavik. ”