Bezienswaardigheden in Reykjavik

Harpa Concertzaal

“De pièce de résistance van kunst en cultuur in IJsland, het moderne Harpa flonkert in het zonlicht van de oude haven. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Het is nu de thuisbasis van het IJslands Symfonieorkest en de IJslandse opera, maar de constructie van deze 18,6 miljard IJslandse króna kostende concert- en conferentielocatie werd onderbroken door de financiële crisis van 2008, en is sinds die tijd een symbool van het economische herstel van het land. Er zijn dagelijks informatieve rondleidingen te volgen, en in het Harpa worden ook talloze festivals georganiseerd, waaronder Iceland Airwaves, Sónar, Midsummer Music en het Jazz Festival.

TIP: Je betaalt een kleine vergoeding om de toiletten te gebruiken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Austurbakki 2 | Openbaar vervoer: Strætó Stjórnarráðið - Route 1, 3, 6 | Website: https://www.harpa.is/

Meer bezienswaardigheden in Reykjavik

Bekijk alle bezienswaardigheden

Leifur Eiriksson

“De beroemdste zoon van IJsland, Leifur Eiríksson, waakt over Hallgrímskirkja, de grootste kerk van IJsland, en de stad die eronder ligt. ”

Viðey Eiland

“Viðey is maar een korte boottocht van de haven verwijderd, en het is de enige plek in Reykjavik waar je in de zomer papegaaiduikers kunt zien. ”

Sólfar

“Een ode aan de zon in een land waar de eeuwige dag of de lange winternachten de nationale psyche in zijn greep houden. ”