Activiteiten in Reykjavik

Golden Circle Tour

“Als je weinig tijd hebt, maar wel de belangrijkste IJslandse bezienswaardigheden wilt zien zoals vulkanen, watervallen en geisers, dan is de Golden Circle Tour een must! ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

The Golden Circle, dat eigenlijk niet echt een cirkel is, refereert naar een route tussen het Þingvellir Nationaal Park, waar de Europese en Noord-Amerikaanse continenten samenkomen, en waar ook delen van de televisieserie Game of Thrones zijn opgenomen; en waar de Alþingi, het Parlementsgebouw van IJsland, ooit stond.

Zie hoe kokend water om de paar minuten vanuit de aarde de lucht in wordt gespoten bij Geysir (waar het woord ‘geiser’ vandaan komt) of Strokkur. De nabijgelegen gouden watervallen van Gullfoss zijn ook een schitterend tafereel. Als je na een lange dag sightseeing moe bent, zijn er twee geothermische baden die je kunt bezoeken; Laugarvatn (Laugarvatn Fontana) of Flúðir (The Secret Lagoon, een van de oudste thermale baden in IJsland).

TIP: De Golden Circle is de meest populaire bestemming buiten de stad. Als je de mensenmassa voor wilt zijn, kom dan vroeg op de ochtend of later op de avond in de zomer, of bezoek de bezienswaardigheden gedurende de rustigere, maar donkere, wintermaanden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Þingvellir

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

Laugardalslaug Zwembad

“Laugardalslaug is het grootste zwembad en de oorspronkelijke badgelegenheid van de stad, en de plek waar je de locals op elke dag van de week ziet relaxen. ”

Brei een Lopapeysa

“De traditionele IJslandse truien zijn niet alleen voor toeristen. Leer hoe je een authentieke lopapeysa breit tijdens deze workshop! ”

Aurora Reykjavik

“Mocht je niet het geluk hebt gehad om het Noorderlicht te zien, dan kun je altijd nog het Aurora Reykjavík Museum bezoeken. ”