Activiteiten in Reykjavik

Walvissen Spotten

“Hoewel ze soms zichtbaar zijn vanaf de kust, zie je deze majestueuze en mysterieuze dieren tijdens een bootexcursie van heel dichtbij. ”

- Sibéal woont al sinds 2024 in Reykjavik

Deze zachtaardige zeereuzen komen ieder jaar naar de koude Arctische wateren om te eten. Je ziet verschillende soorten walvissen, afhankelijk van het seizoen, dus het is aan te raden om vooraf wat kennis op te doen. Er zwemmen meer dan twintig verschillende soorten walvissen in de IJslandse wateren, de meest veelvoorkomende zijn bultruggen, dwergvinvissen, gewone vinvissen en soms zelfs blauwe vinvissen. Maar onthoud wel, het kan zijn dat je tijdens de excursie geen walvis ziet.

TIP: Onthoud dat het op zee altijd kouder is dan aan land, en dat je, hoewel je een overall krijgt die je over je eigen kleding aantrekt, extra warme kleren draagt en ook je hoed en handschoenen niet vergeet!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: At sea

Meer activiteiten in Reykjavik

Bekijk alle activiteiten

Brei een Lopapeysa

“De traditionele IJslandse truien zijn niet alleen voor toeristen. Leer hoe je een authentieke lopapeysa breit tijdens deze workshop! ”

Laugardalslaug Zwembad

“Laugardalslaug is het grootste zwembad en de oorspronkelijke badgelegenheid van de stad, en de plek waar je de locals op elke dag van de week ziet relaxen. ”

Duiken in Silfra

“Heb je er ooit van gedroomd om in een vulkanische rift tussen de continenten, in puur gletsjerwater, te zwemmen? Dit is je kans!”