Wijken in Praag

Letná

“Letná is een leuke wijk om in te wonen en om te bezoeken – hier heerst echt een andere, karakteristieke sfeer dan in de rest van Praag. ”

- Natasha woont al sinds 2024 in Praag

De wijk Letná ligt heel dicht bij het centrum – het ligt tegenover de Oude Stad, aan de overkant van de Moldau, en dicht bij Malá Strana – maar het ziet er heel anders uit dan het oude stadscentrum met de smalle geplaveide straatjes. Deze wijk heeft haar eigen unieke vibe, en je zou echt de tijd nemen om deze te ontdekken. Dit voormalige industriegebied is sterk gegentrificeerd en is nu een bohémien paradijs geworden. Letná zit vol gezellige koffietentjes en galeries in allerlei soorten en formaten, waardoor de wijk een geliefde plek is voor kunstenaars en jonge creatievelingen. Ga naar de opening van een tentoonstelling van de Academie van de Schone Kunsten (AVU) en meng je onder alle artistieke studenten, of ga naar Veletržní palác in het National Gallery voor een wat meer traditioneel museumbezoek. Een ander interessant museum in Letná is het National Technical Museum. Je vindt hier ook tal van kleine galeries, zoals Chemistry Gallery en Pollansky Gallery.

Letná heeft een overvloed aan gezellige cafés, je kunt hier makkelijk een hele dag van het ene koffietentje naar het andere hoppen. Start je dag met een heerlijke brunch bij Bistro 8, of ga naar de concurrent The Farm. Daarna kun je een paar uur lang ronddwalen in het National Gallery, en nog een pauze nemen in het gezellige en ruim opgezette Café Jedna. Je kunt ook wat meer in de buurt van het park blijven, en een snack eten en een koffie of huisgemaakte frambozenlimonade drinken bij Café Letka. Voor een bijna sprookjesachtige ervaring ga je naar Cukrarna Alchymista – hier hebben ze namelijk fantastische taarten en een mooie tuin.

Letná Park is zeker een hoogtepunt van deze wijk, en is de perfecte plek als je je even wilt omgeven door de natuur zonder dat je er de stad voor uit hoeft! De uitstekende biertuin in het park heeft wellicht een van de mooiste uitzichten in heel Praag. Locals komen vaak naar het park om te sporten of voor andere soorten recreatie, maar je kunt er ook gewoon lekker rondwandelen en op het gras van een picknick genieten.

TIP: Letná ligt net ten westen van de wijk Holešovice, dus je kunt heel gemakkelijk je ontdekkingstocht van Praag 7 hier voortzetten.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Praag

Bekijk alle wijken

Malá Strana

“Ik had de luxe dat ik een paar jaar in Malá Strana kon studeren en werken, en het leek iedere dag alsof ik in een sprookje zat.”

Vinohrady

“Ik heb 5 jaar lang in Vinohrady gewoond, en vond het moeilijk om te verhuizen uit deze levendige wijk, met haar schattige cafés, parken en chique straten.”

Žižkov

“Bezoek Žižkov om de authentieke en ietwat ruige kant van Praag te ontdekken!”