Bezienswaardigheden in Porto

Palácio da Bolsa

“Ik raad je aan om een rondleiding te maken door het Palácio da Bolsa en de Arabische Kamer te bezoeken, een van de mooiste zalen van Europa!”

- Daniela woont al sinds 1993 in Porto

Het Beurspaleis werd in 1842 geïnaugureerd als commercieel centrum van Porto. Al snel werd het een van de meest belangrijke plekken in Portugal voor producenten, investeerders en grote zakenlieden. Binnen in het gebouw vind je de Arabische Zaal, een indrukwekkende zaal in neo-Moorse stijl met ontelbare Arabische opschriften die, grappig genoeg, geen enkele betekenis hebben, en alleen zijn toegevoegd om de “exotische” stijl te complementeren.

TIP: Een rondleiding kost €8,50 (volle prijs) of €5,- voor studenten.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: R. de Ferreira Borges, 4050-253 Porto, Portugal | Openbaar vervoer: Bus 500 stop Ribeira (Infante) | Website: http://www.palaciodabolsa.com/

Meer bezienswaardigheden in Porto

Bekijk alle bezienswaardigheden

D. Luís I Brug

“Er zijn zes bruggen die Porto met Vila Nova de Gaia verbinden, maar ik vind de D. Luís Brug de meest iconische brug van allemaal.”

Tuinen van Palácio de Cristal

“Dit is nog steeds een verborgen schat voor zowel locals als bezoekers. Ik vind het heerlijk om door de schilderachtige tuinen te lopen!”

Cais de Gaia

“Cais de Gaia is beroemd vanwege de wijnkelders, en ik ga hier graag naartoe om het uitzicht op de Kade van Ribeira aan de overkant te bewonderen. ”