Bezienswaardigheden in Porto

Tuinen van Palácio de Cristal

“Dit is nog steeds een verborgen schat voor zowel locals als bezoekers. Ik vind het heerlijk om door de schilderachtige tuinen te lopen!”

- Daniela woont al sinds 1993 in Porto

Laat je niet misleiden door het ietwat alledaagse uiterlijk van het Pavilhão Rosa Mota, want de tuinen die er omheen liggen zijn nog steeds een van de best bewaarde geheimen van de stad, en een meesterwerk wat betreft de architectuur van het landschap. In een doolhof van bloemen, fonteinen en standbeelden vind je de Carlos Alberto Kapel, de Almeida Garrett Bibliotheek en, als klap op de vuurpijl, een aantal strategisch geplaatste uitzichtpunten over de rivier en de Atlantische Oceaan.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: R. de Entre-Quintas 20 | Openbaar vervoer: Estação Casa da Música | Website: http://www.cm-porto.pt/jardins-e-parques-urbanos/palacio-de-cristal_33

Meer bezienswaardigheden in Porto

Bekijk alle bezienswaardigheden

Torre dos Clérigos

“Torre dos Clérigos domineert de skyline van Baixa, en ik vind het een van de meest karakteristieke symbolen van Porto. ”

Cais de Gaia

“Cais de Gaia is beroemd vanwege de wijnkelders, en ik ga hier graag naartoe om het uitzicht op de Kade van Ribeira aan de overkant te bewonderen. ”

Cais da Ribeira

“Cais da Ribeira kijkt uit op de oudste inwoner van de stad, de rivier de Douro, en de kade is met haar kleurrijke gebouwen nog altijd het meest fotogenieke plekje van Porto.”