Parijs

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Selina Sykes

Parijs heeft twee grote luchthavens – Charles de Gaulle en Orly – en je kunt van beiden makkelijk naar het centrum reizen met het openbaar vervoer. Als je op Charles de Gaulle aankomt, raad ik je aan om de RER te gebruiken, en als je op Orly aankomt kun je het beste met de shuttlebus reizen.

RER

Charles de Gaulle

Neem de RER B (een bovengrondse treinservice tussen Parijs en de buitenwijken) om naar het centrum te reizen. De rit duurt ongeveer 35 tot 40 minuten. De trein stopt op enkele grote stations, waar je ook de metro kunt pakken. Een RER-ticket vanaf het vliegveld kost €9,75.

Orly

Neem de busservice genaamd GO C Paris naar het RER C-station Pont de Rungis. Het duurt in totaal ongeveer 35 minuten om in het centrum van Parijs te komen, en het kost €6,25. De ORLYVAL-shuttletrein verbindt het vliegveld met het RER B-station Antony. Deze rit duurt ongeveer 35 tot 40 minuten en kost in totaal €12,05.

Shuttlebus vanaf de luchthaven

Charles de Gaulle

De shuttlebusdienst Roissybus rijdt van het vliegveld naar het Opéra-station en kost €11,50. De rit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van het verkeer.

Orly

De Orlybus brengt je in 30 minuten van het vliegveld naar het Place Denfert Rochereau-station. Tickets kosten €8,-.

Taxi

Alleen taxi’s die bij de taxistandplaats op het vliegveld staan zijn officiële taxi’s. Je kunt vooraf online een G7-taxi boeken, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de standplaats. Een taxi van Charles de Gaulle naar een bestemming op de Rechteroever (ten noorden van de Seine) in het centrum kost ongeveer €50,-, en de Linkeroever (ten zuiden van de Seine) kost ongeveer €55,-. Een taxirit vanaf vliegveld Orly kost ongeveer €35,- voor de Rechteroever en €30,- voor de Linkeroever. 

Suggestie of feedback?