Parijs

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Selina Sykes

Maak deze wandeling op een zonnige dag, en zie een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden en verborgen schatten van Parijs.

De wandeling start bij het Charles de Gaulle-Étoile metrostation (lijnen 1, 2 en 6). Vanaf deze plek zie je de majestueuze Arc de Triomphe (1). Loop over de iconische Avenue des Champs-Elysées (2) en bekijk de etalages van de vele winkels die aan deze boulevard liggen (3). Loop verder en sla af bij Avenue Winston Churchill. Hier zie je het prachtige Grand (4) en Petit Palais (5).

Vervolg de wandeling door de mooie Pont Alexandre III (6) over te steken, en over de Quai d’Orsay te lopen naast de rivier de Seine (7). Nu kun je de gouden koepel van Les Invalides (8) zien. Loop nu over de Pont de la Concorde richting het schilderachtige Place de la Concorde (9), vanwaar je de Eiffeltoren kunt zien (10). Sla rechtsaf op Rue de Rivoli en bestel een decadent gebakje en een warme chocolademelk bij de theesalon Angelina (11) voordat je een wandeling maakt in de Jardin des Tuileries (12). Wandel naar het einde van de schitterende tuinen, en loop onder de Arc de Triomphe du Carrousel (13) door. Hier zie je nu de iconische piramide van het Louvre (14).

Loop van Place du Carrousel terug richting Rue de Rivoli, en sla rechtsaf op Rue Saint-Honoré. Nu zie je Le Palais Royal (15). Wandel over de binnenplaats en door de tuinen (16). Loop nu Rue de Vivienne in, sla rechtsaf op Rue des Petits Champs en loop door de prachtig overdekte passage Galerie Vivienne (17). Maak een stop bij Le Moulin de la Vierge bakkerij (18) op Rue des Petits Pères voor een sandwich of een gebakje, en loop dan terug via Rue des Petits Champs naar Avenue de l’Opéra.

Sla rechtsaf op Avenue de l’Opéra en loop naar de weelderig versierde gevel van Palais Garnier (19). Loop rondom het paleis en ga naar de winkelstraat Boulevard Haussmann (20). Sla hier linksaf en geniet van een spectaculair uitzicht op Parijs vanaf het panoramisch terras bij Printemps (21). Loop Rue Tronchet af om La Madeleine (L’église de la Madeleine) (22) te bekijken, en koop een paar macarons bij Ladurée op Rue Royale.

Suggestie of feedback?