Parijs

Selina Sykes

“Ik hou enorm van de houding van de mensen hier. Op de een of andere manier bestaat de beroemde Franse joie de vivre – de tijd nemen om te genieten van de kleine dingen in het leven – zelfs in zo’n grootse Europese hoofdstad.”

- Selina woont al sinds 2016 in Parijs
Over mezelf:

Als geboren en getogen Londense ben ik gek op de culturele levendigheid en de drukte van grote steden. Ik ben ook half Belgisch, dus ik zit op de perfecte plek tussen mijn twee vaderlanden in. Ik werd verliefd op Parijs toen ik er als tiener op taaluitwisseling ging, en zwoer plechtig dat ik op een dag in de Stad van het Licht zou wonen. Een paar jaar later kwam mijn droom uit toen ik een plek bemachtigde aan La Sorbonne via het Erasmusprogramma. Tegenwoordig werk ik hier als journalist en schrijf ik als freelancer over reizen.

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Het is moeilijk om niet meteen verliefd te worden op Parijs. Het kan in het begin onwerkelijk voelen om in zo’n iconische stad te wonen, maar wanneer je je iets minder overdonderd voelt door de geweldige schoonheid van de stad, zul je zien dat veel van de charme van de Franse hoofdstad ligt in hoe bruisend het dagelijks leven er is. De ware essentie van Parijs, dat zijn de Parijzenaren zelf: kooplui die onderhandelen met winkelend publiek op een lokale straatmarkt, vrienden die na het werk ontspannen met een drankje op een terras, joggers en fietsers die genieten van de kalmte van de kades langs de oevers van de Seine.

Suggestie of feedback?