Parijs

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Selina Sykes

Het merendeel van de winkels is op maandag tot en met zaterdag open van 9.00 tot 19.00 uur. Sommige kleinere winkels sluiten tijdens de middag tussen 12.00 en 14.00 uur, en kunnen op maandag gesloten zijn. Grote winkelgebieden zoals Forum des Halles en de Champs-Élysées zijn op zondag geopend en blijven doordeweeks ook langer open. Bepaalde winkels, en dan voornamelijk de warenhuizen, hebben eenmaal in de week een koopavond wat ‘nocturne’ wordt genoemd. Printemps en Le Bon Marché zijn open tot 20.45 uur op donderdag, en Galeries Lafayette blijft op maandag tot en met zaterdag open tot 20.30 uur.

Munteenheid

De munteenheid die gebruikt wordt is de euro. Toeristen kunnen geld wisselen bij een bureau de change (wisselkantoor) of op het vliegveld.

Contante betalingen

Er zijn overal wel pinautomaten te vinden als je wat geld wilt opnemen. Veel kleinere winkels, restaurants en bars accepteren alleen kaartbetalingen wanneer je meer dan €10,- uitgeeft.

Kaartbetalingen

Bankkaarten worden vrijwel overal in Parijs geaccepteerd. Het is altijd slim om je bank te informeren dat je op vakantie gaat naar het buitenland. Houd er rekening mee dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht wanneer je je bankkaart in het buitenland gebruikt.  

Suggestie of feedback?