Wijken in Parijs

Saint-Germain-des-Prés

“Je zult geen typischere Parijse buurt dan Saint-Germain-des-Prés vinden, waar smetteloze appartementsgebouwen, historische cafés en chique boetieks aan onberispelijk schone boulevards liggen. ”

- Selina woont al sinds 2016 in Parijs

Saint-Germain-des-Prés was voorheen de ontmoetingsplaats voor Franse intellectuelen, en het hart van het filosofisch denken en de naoorlogse jazz-boom. Nu is deze wijk een chique plek waar tal van luxe restaurants, designerboetieks, exclusieve kunstgaleries en stijlvolle bars gevestigd zijn. Overdag trekt deze deftige wijk in het 6e arrondissement een chic publiek aan, van in Chanel gehulde Parijse oma’s die hier in de ochtend hun koffie drinken tot glamoreuze fashionista’s die in hun favoriete winkels shoppen. Maar na zonsondergang verandert deze buurt in een trendy hotspot met een bruisend nachtleven, waar de historische straten in de zomer uitpuilen met uitbundige feestgangers.

Do's in Saint-Germain-des-Prés

  • Stap in de voetsporen van grote Franse literaire schrijvers en filosofische denkers door een koffie te drinken of te lunchen bij Café de Flore of Les Deux Magots, de twee oudste cafés van Parijs
  • Slenter langs de bijzonder mooie etalages van de grote haute couture-merken op en rondom de boulevard Saint-Germain
  • Bewonder Église Saint German des Prés, een van de oudste kerken in Parijs en waar de wijk haar naam aan ontleent
  • Bezoek de kunstgaleries op Rue de Seine, en de antiquairs op Rue Verneuil
  • Ga naar Café Laurent voor een stijlvolle jazzavond, of ga naar Café Mabillon; een gezellige bar vol met locals
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Parijs

Bekijk alle wijken

Buttes-aux-Cailles

“Als je aan de drukte wilt ontsnappen, ga dan naar het idyllische en dorpsachtige Buttes-aux-Cailles.”

Canal Saint-Martin

“Canal Saint-Martin is een echte favoriet onder de jonge locals dankzij de vele ‘shabby-chique’ bars, authentieke bistro’s en trendy boetiekjes. ”

Quartier Latin

“Quartier Latin, geliefd om haar bohemian achtergrond en fascinerende geschiedenis, is een studentenbuurt en een plek voor dromers en jongeren die op zoek zijn naar inspiratie en gezellige feesten. ”