Wijken in Parijs

Belleville

“Ontdek deze ‘edgy’, diverse en artistieke buurt en zie een heel andere kant van Parijs. ”

- Selina woont al sinds 2016 in Parijs

Deze ietwat ruige, noordoostelijk gelegen, buurt met kleurrijke straatkunst, smalle zijstraatjes en edgy bars en cafés, laten een compleet andere kant van Parijs zien dan die normaal in films en op ansichtkaarten wordt geportretteerd. Belleville was vroeger een wijndorpje dat buiten de Franse hoofdstad lag, en werd in 1860 in Parijs opgenomen. De buurt staat ook bekend om het feit dat de legendarische cabaretzangeres, en Frans icoon, Édith Piaf hier ter wereld kwam en veel tijd doorbracht. Nu is Belleville een multiculturele en hippe buurt voor jongeren en kunstenaars, evenals de wijk waar je een van de twee Chinatowns van Parijs vindt. In dit heuvelachtige gebied heb je ook een aantal van de beste uitzichten op Parijs, en er liggen betoverende groene gebieden waar het voelt alsof je even ontsnapt bent uit de drukke stad.

Do's in Belleville

  • Bekijk de straatkunst op Rue Dénoyez
  • Geniet van het prachtige uitzicht over Parc de Belleville vanaf het panoramisch terras op Rue Piat
  • Voor een diner en een drankje met een uitzicht ga je naar Moncoeur Belleville
  • Ga naar Tai Yien voor Chinees of Dong Huong voor Vietnamees eten
  • Drink een koffietje of bestel een brunch bij Le Barbouquin
  • Geniet van een drankje bij Bar aux Folies
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Parijs

Bekijk alle wijken

Le Marais

“De smalle, kronkelende straatjes en middeleeuwse schatten van Le Marais geven de buurt een unieke en blijvende charme die je nergens anders in Parijs ziet. ”

Montmartre

“Montmartre staat bekend om haar geplaveide straten, leuke boetiekjes en een dorpsachtige charme, en is daarom een must-see voor bezoekers die voor het eerst in Parijs zijn. ”

Saint-Germain-des-Prés

“Je zult geen typischere Parijse buurt dan Saint-Germain-des-Prés vinden, waar smetteloze appartementsgebouwen, historische cafés en chique boetieks aan onberispelijk schone boulevards liggen. ”