Nice

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Yasmina Koshel

Nice is een fantastische stad om al lopend te ontdekken, en deze wandeling brengt je langs een aantal grote bezienswaardigheden. We beginnen bij het vliegveld. Als je er vóór staat, met je rug er naartoe, dan zie je de exotische botanische tuin Parc Phoenix (1). Als je besluit om de bus te nemen, en meteen naar de stad te reizen, dan rijd je over de beroemde Promenade des Anglais (2) waar je een prachtig uitzicht hebt op de kust. Maar als je de andere kant op loopt, dan loop je in de richting van Saint Laurent de Var, en kom je uit bij het winkelcentrum CAP3000 (3).

Als je toch de bus naar het centrum neemt, dan rijd je langs Avenue Magnan, waar je even zou moeten stoppen bij het eetkraampje Chez Felix (4) voor een aantal van de lekkerste lokale gerechtjes, zoals pan bagnat. Loop je iets verder door over de Promenade, dan kom je langs de grootste club van Nice, High Club (5). Als je bijna aan het einde van de Promenade bent, dan kun je rechtsaf gaan naar Opera Beach (6) voor een dagje zwemmen en relaxen, of je slaat linksaf waarna je uitkomt op het grootste plein van de stad, Place Masséna (7). Als je naar het plein loopt, zie je meteen de twee grote bezienswaardigheden van Nice: het standbeeld van Apollo en de Zonnefontein.

Place Masséna is het hart van de stad, en je kunt hier rechtsaf slaan richting de Oude Stad (8), waar je mooie oude gebouwen kunt ontdekken, of je kunt rechtdoor lopen naar Avenue Jean Médecin (9), die begint bij Promenade de Paillon (10) en Jardin Albert 1er (11). Je kunt altijd naar deze plek teruglopen wanneer je door de Oude Stad hebt gewandeld, dus in plaats van rechtdoor te lopen, neem je de trappen naar beneden aan de rechterzijde van het standbeeld van Apollo, en verken je het oudste deel van de stad Nice.

Wanneer je de Oude Stad binnenloopt via Rue de l’Opéra, wandel je naar het einde van deze straat totdat je aankomt bij La Petite Maison (12), het meest chique restaurant van Nice. Hier sla je rechtsaf, en loop je verder rechtdoor. Je wandelt dan langs Le Merkado bar (13), en je komt uit op Cours Saleya (14) en de Marché aux Fleurs (15). Dit is niet alleen een beroemde straatmarkt, je vindt hier ook uitstekende restaurants en bars, zoals La Civette de Cours (16) en Les 3 Diables (17). Wanneer je bij Les 3 Diables bent, sla je rechtsaf en loop je onder de kleine tunnel door, naar de Promenade terug, maar nu kom je uit bij de treden van de Kasteelheuvel (18). Als je om de trap heenloopt, en de kustlijn volgt, kom je uiteindelijk uit bij de Oude Haven (19). Loop langs het Monument aux Mortes (20) en La Shounga Mojito Bar (21). Als je in de haven door Rue Cassini loopt, dan kom je uit op Place Garibaldi (22). Naast het plein ligt het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst (23), en je kunt via Rue Tonduti de l’Escarène terug naar het centrum lopen. Als je deze straat zo’n 11 minuten afloopt, sta je op Avenue Notre-Dame en zie je de prachtige Basilique Notre-Dame de Nice (24). Sla linksaf, en na een paar minuten wandelen bereik je het winkelcentrum Nice Etoile (25). Hier kun je lekker shoppen, of ga in een van de cafés zitten om je voeten wat rust te gunnen. 

Suggestie of feedback?

Meer in Nice

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Wanneer je op een nieuwe plek bent, is het altijd goed om twee dingen te weten: waar je moet zijn en hoe je daar komt. Als je een toerist bent, zul je waarschijnlijk de meeste tijd door de stad wandelen en het openbaar vervoer bijna niet gebruiken, maar als je toch avontuurlijk bent aangelegd en onontdekte plekjes wilt bezoeken, dan staat in dit artikel alles wat je moet weten over de soorten openbaar vervoer in Nice.