Nice

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Yasmina Koshel

In Nice vindt maar weinig criminaliteit plaats, maar er zijn een paar dingen die je in je achterhoofd moet houden om eventuele problemen te voorkomen.  

  • Als je naar het strand gaat, is het verstandig om je waardevolle spullen achter te laten in het hotel. Je kunt op het strand namelijk makkelijk beroofd worden, vooral als jouw hele groep tegelijk gaat zwemmen. Als er een paar belangrijke dingen zijn die je echt niet achter kunt laten, verberg deze dan goed in je tas of onder je strandlaken.
  • Loop ’s nachts niet zomaar alleen gebieden binnen zoals L’Ariane en Les Moulins. Dit zijn geen toeristische wijken, en je loopt het risico om beroofd te worden.
  • Kijk altijd goed naar links en rechts voordat je de straat oversteekt, zelfs wanneer je over een openbaar plein loopt. Overal liggen tramlijnen, dus let op met waar je loopt.
  • Wanneer je over Promenade des Anglais loopt, stap dan niet op het fietspad. De meeste fietsers zullen wel stoppen, maar sommigen letten misschien niet op en rijden je dan omver.
  • Als je een taxi nodig hebt, dan moet je er een bellen of een taxistandplaats zoeken. Het is gevaarlijk om er een aan te houden op straat.
  • Verlies je persoonlijke spullen niet uit het oog als je het openbaar vervoer gebruikt.
  • Misschien maak je je een beetje zorgen over de toeristische aanslag die plaatsvond op 14 juli 2016. Het is natuurlijk altijd verstandig om op je hoede te zijn, maar je moet ervan uitgaan dat alles in orde is. De stad is sindsdien heel veilig en rustig, en er vinden dagelijks politiepatrouilles plaats in heel de stad.  
Suggestie of feedback?

Meer in Nice

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Wanneer je op een nieuwe plek bent, is het altijd goed om twee dingen te weten: waar je moet zijn en hoe je daar komt. Als je een toerist bent, zul je waarschijnlijk de meeste tijd door de stad wandelen en het openbaar vervoer bijna niet gebruiken, maar als je toch avontuurlijk bent aangelegd en onontdekte plekjes wilt bezoeken, dan staat in dit artikel alles wat je moet weten over de soorten openbaar vervoer in Nice.