Nice

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Yasmina Koshel

Hieronder vind je alles wat je moet weten over elk type vervoer.

Taxi
Dit is de snelste en meest comfortabele manier om te reizen, maar taxiritten kunnen wel €60,- kosten, afhankelijk van hoe ver weg je hotel ligt en hoeveel koffers je hebt meegenomen.

Trein
Dit is een uitstekende manier om te reizen als je niet zo veel bagage bij je hebt, en als je snel en goedkoop Nice wilt bereiken. Het station ligt direct tegenover het vliegveld, en het centrum is maar één stop verder.

Auto
Dit is een andere populaire manier om te reizen. Een auto is heel handig, vooral als je van plan bent om meer van het zuiden van Frankrijk te ontdekken. Maar als je geen andere plekken gaat bezoeken, dan is een auto wellicht niet een heel goed idee. De meeste bezienswaardigheden in Nice kun je namelijk makkelijk al wandelend of met de bus bereiken.

Privéchauffeur
De ritprijs is te vergelijken met een taxiritje, maar je kunt een privé-auto vooraf boeken, inclusief een Engelssprekende chauffeur. Een goede optie is bijvoorbeeld de Friend in France-autoservice.

Luchthaven shuttlebus
De Nice Airport Express-bus vertrekt elke 30 minuten vanaf Terminal 1/2 en kost €6,-.

Lokale bus
Als je niet veel bagage bij je hebt, dan kun je ook met de lokale bus reizen. Een ritje kost minder dan de Airport Shuttlebus, en stopt onderweg op meer plekken. Bussen 52, 59 en 70 rijden naar Nice.

Wandelen
Als je hotel aan de kust ligt, en je enkel met handbagage reist, dan kun je over Promenade des Anglais wandelen – de perfecte manier om je vakantie te beginnen.

Suggestie of feedback?

Meer in Nice

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Wanneer je op een nieuwe plek bent, is het altijd goed om twee dingen te weten: waar je moet zijn en hoe je daar komt. Als je een toerist bent, zul je waarschijnlijk de meeste tijd door de stad wandelen en het openbaar vervoer bijna niet gebruiken, maar als je toch avontuurlijk bent aangelegd en onontdekte plekjes wilt bezoeken, dan staat in dit artikel alles wat je moet weten over de soorten openbaar vervoer in Nice.