Nice

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Yasmina Koshel

Openingstijden
Winkels in Nice zijn over het algemeen open van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur, maar sommige grote warenhuizen, zoals Galeries Lafayette, zijn soms open tot 21.00 uur. Er zijn een paar uitzonderingen: kleine boetiekjes sluiten dagelijks tussen 13.00 en 14.00 uur voor de lunch, en banken zijn open van 9.00 tot 12.00 uur, en daarna van 14.00 tot 18.00 uur.

Het wordt wat lastiger op zondag en plaatselijke feestdagen, want sommige winkels zoals Mango, H&M, etc., supermarkten en kleine tabakswinkels zijn dan de gehele dag gesloten. Als je op zondag wilt winkelen, ga dan naar Avenue Jean Médecin. Hier zijn sommige winkels open van 11.00 tot minstens 19.00 uur.

Munteenheid en betalen
De munteenheid van Frankrijk en Monaco is de euro. Als je niet uit de eurozone komt, dan zul je geld moeten wisselen bij een wisselkantoor op het vliegveld of het treinstation. Je kunt ook je bankkaart gebruiken, maar onthoud dat sommige winkels betaalkaarten weigeren waarvoor bij betaling een handtekening nodig is. Alle winkels in Frankrijk hebben nu kaartmachines waarmee je contactloos kunt betalen (met bankkaarten of Apple Pay). De enige buurt waar je wellicht contant geld nodig hebt is de Oude Stad, want sommige kleine winkeltjes hebben nog geen betaalautomaten.

Pinautomaten
Maak je geen zorgen als je niet genoeg contant geld bij je hebt. Er zijn namelijk talloze banken en pinautomaten te vinden in de stad. Maar houd er wel rekening mee dat banken op zondag gesloten zijn.

Suggestie of feedback?

Meer in Nice

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Wanneer je op een nieuwe plek bent, is het altijd goed om twee dingen te weten: waar je moet zijn en hoe je daar komt. Als je een toerist bent, zul je waarschijnlijk de meeste tijd door de stad wandelen en het openbaar vervoer bijna niet gebruiken, maar als je toch avontuurlijk bent aangelegd en onontdekte plekjes wilt bezoeken, dan staat in dit artikel alles wat je moet weten over de soorten openbaar vervoer in Nice.