Activiteiten in New York

Bezoek het Guggenheim

“Geniet van het uitzicht vanaf de top, zowel naar boven richting het dakraam als naar beneden de foyer in. Het is schitterend. ”

- TIX Team

Het Guggenheim Museum in New York City, officieel Solomon R. Guggenheim Museum vernoemd naar haar oprichter, is een meesterwerk op zichzelf. Het cilindervormige gebouw dat steeds breder wordt werd ontworpen door Frank Loyd Wright. Binnen, heeft dit internationaal gerenommeerde kunstmuseum een unieke galerie met een spiraalvormig verlopende helling die het gehele gebouw doorloopt tot net onder het dakraam. Elk jaar komen er miljoenen mensen kijken naar de collectie en het gebouw zelf. Het museum werd gesticht op een verzameling vroegmoderne meesterwerken, maar vandaag de dag is het een instelling gewijd aan de kunst van de twintigste eeuw en daarna. Tijdens je bezoek kun je genieten van de unieke vorm van het gebouw, bijzondere tentoonstellingen, lezingen, optredens en filmvertoningen.

Het museum is gesloten op donderdag, maar elke andere dag geopend vanaf 10 uur tot 17.45 uur (19.45 uur op zaterdag).

TIP: Het museum biedt een dagelijkse tour om 14.00 uur (als het museum open is). De rondleiding wordt gegeven door Guggenheim deskundigen en is gratis met de toelating. Geen reservering nodig.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: 5th Ave, New York, NY 10128 1071 | Openbaar vervoer: Subway 4, 5, 6 / Bus M1, M2, M3, M4 | Telefoon: +1 2124233500 | Website: http://www.guggenheim.org

Meer activiteiten in New York

Bekijk alle activiteiten

Museum Mile

“Een regenachtige dag in New York kan een domper zijn voor je reisplannen. Hier zijn de beste musea om een regenachtige dag door te komen.”

De "Showtime" straatacrobaten

“Jonge straatartiesten staan er bekend om dat ze goed kunnen leven in NYC wanneer ze weten hoe ze een publiek moeten bewerken.”

NYC Gangster Tour

“Neem een toer die alle geheimen van de wereld van de georganiseerde misdaad van New York belicht!”