Wijken in New York

Greenwich Village

“Het dorp in de stad. Het deel van Manhattan waar je het gevoel hebt New York te hebben verlaten en in een schilderachtig groen paradijs te zijn aanbeland.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Greenwich Village was in de dagen voor de Amerikaanse Revolutie een dorp, apart van New York. De nauwe straten zijn voorzien van bomenrijen en lopen in een zig-zag structuur door de wijk. Het straatbeeld doet denken aan de oude Engelse steden waar veel van de eerste bewoners van de wijk ook vandaan kwamen.

De zachte grond van het dorp is niet geschikt voor de zware wolkekrabbers, dus wanneer je door 'The Village' ten westen van 6th avenue loopt, heb je ondanks slechts enkele straten te hoeven doorkruisen, het idee alsof je New York verlaten hebt. Probeer de lokale delicatessenwinkels waaronder de onverslaanbara Magnolia Bakery voordat je wat verder naar het westen gaat, naar Washington Square Park, dat vaak bruist met jazz muzikanten, acrobaten, volkszangers, performance artists en opmerkelijke types uit NYC.

Ga nadat je een tijdje van het mooie park genoten hebt,  naar de zuidoost hoek van Washington Square om naar Macdougal street te gaan, de straat waar de volksmuziek revolutie in begin jaren '60 zijn oorsprong vond. Op Macdougal en Minetta Lane vind je het legendarische cafe Wha?? waar Jimi Hendrix ontdekt werd in 1965 en waar Bob Dylan nog op zijn harmonica speelde voor een nagenoeg lege zaal.

TIP: Neem een kaart mee als je ten westen van 6th avenue gaat. De straten van de West Village zijn niet eenvoudig te navigeren!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Chinatown

“De rijkste en snelst groeiende etnische buurt van Manhattan. De levendige arbeids- en eetcultuur die ieder blok van deze dichtbebouwde buurt doordringt geeft je het gevoel dat je naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. ”

Central Park

“De oase in het centrum van de metropool. Central Park werd gezien als een stads wonder toen het aan het publiek gepresenteerd werd. Het is de enige manier om aan de stad te ontsnappen terwijl je er nog middenin zit. ”

Het financiële district

“Het hectische, manische centrum van New York en het financiële centrum van Amerika. Dagelijks worden hier in deze straten en wolkenkrabbers miljarden dollars verhandeld.”