Wijken in New York

Midtown

“De media communicatie hoofdstad van de wereld en de buurt waarin sommige van New York's meest beroemde bezienswaardigheden te vinden zijn. Midtown is de kern van de Big Apple.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Wanneer mensen in essentie aan New York denken, drukke straten, grootse wolkenkrabbers en legendarische bezienswaardigheden; dan denken ze dus meestal aan Midtown Manhattan. Midtown is een enorme regio waaronder vele wijken vallen, inclusief Midtown East, Hells Kitchen, Times Square, Rockefeller Center, Herald Square en het 5th avenue winkelgebied.

Midtown begint op 14th of 23rd street (afhankelijk van wie je het vraagt) en eindigt aan 59th street, waar Central Park begint. Het is er vol van kantoren en woningen die hoog boven ons uit reiken en de meeste mensen zullen zo langs je heen zoeven, terwijl ze SMSen of telefoneren. De sfeer op straat kan druk, koud en onpersoonlijk aanvoelen, met name omdat New Yorkers in Midtown drukke, veeleisende banen hebben. Hierdoor zijn alleen de toeristische plekken van Midtown het bezoeken waard in dit enorme district van de stad.

Richt je in Midtown vooral op Times Square, 5th ave, Rockefeller Center, Grand Central Terminal en het Empire State Building, en ga ergens anders naartoe voor interessante restaurants, pubs, en uitgaansleven.

TIP: Wanneer je op zoek bent naar luxe winkels, dan moet je op 5th avenue tussen 50th en 58th street zijn! Wanneer dat buiten je budget valt, geniet dan van de etalages.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Het financiële district

“Het hectische, manische centrum van New York en het financiële centrum van Amerika. Dagelijks worden hier in deze straten en wolkenkrabbers miljarden dollars verhandeld.”

Lower East Side & East Village

“De plek waar meer dan een miljoen NYC immigranten neerstreken is getransformeerd tot een uitgaans- en punk-rock paradijs. De buurt van New York met de meeste persoonlijkheid.”

Het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de haven van New York

“De beschermvrouwe van de haven van New York en het symbool van vrijheid en kansen van Amerika. Er zijn weinig bezienswaardigheden in New York die meer inspireren dan 'Lady Liberty'.”