Wijken in New York

Het financiële district

“Het hectische, manische centrum van New York en het financiële centrum van Amerika. Dagelijks worden hier in deze straten en wolkenkrabbers miljarden dollars verhandeld.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Bijna 400 jaar geleden begon New York aan het zuidelijke punt van Manhattan als een handelspost. Wie had kunnen bedenken dat dit uiteindelijk het kloppende hart van de 's werelds financiële markten zou worden, waarbij fortuinen verdiend worden en verloren kunnen gaan voor het sluiten van de markt. 

Wanneer je het zuiden van Manhattan bezoekt, bedenk dan dat de straten nauw zijn en de indeling vreemd. Deze straten zijn ontworpen voor de komst van de auto, en voordat iemand ook maar kon raden hoe groot de stad zou worden. Broadway, de langste straat van New York, begint hier en is een grote ader door het district heen. Dit zijn de bezienswaardigheden die je niet mag missen, in een makkelijk te volgen route vanaf Battery Place via Broadway:

  1. Bezoek Battery Park op het zuidelijke punt van Manhattan voor een uitzicht op het Vrijheidsbeeld en om het gedenkteken voor het World Trade Center te zien.
  2. Bowling Green is New Yorks oudste park, aan de voet van het geweldige American Indian museum
  3. De Wall Street Bull is te vinden aan het noordpunt van Bowling Green. Bij verre het meest gefotografeerde beeld van New York. Wanneer je de massa's wilt trotseren en een foto met de stier wilt nemen, wacht dan geduldig op een kans, en grijp deze wanneer je hem ziet!
  4. Trinity Church is het oudste en rijkste gebedshuis van New York, liggend op de kruising tussen Broadway en Wall street. 
  5. One World Observatory, direct bij het World Trade Center, geeft een adembenemend uitzicht over Manhattan en de wijde omgeving.
  6. Wall street en de beurs van New York
  7. Ga verder op Broadway naar Liberty street, sla linksaf en loop twee blokken verder om bij het 9/11 Memorial aan te komen. Dertien jaar na die tragische dag is het gedenkteken voor de bijna 3000 verloren zielen volledig geopend voor het publiek en het is een adembenemend monument dat alle bezoekers zouden moeten zien.

TIP: Wanneer je naar Castle Clinton in Battery Park gaat, bezoek dan ook de kleine museumtentoonstelling direct rechts van de ingang van het fort. Hier vind je drie dioramas van de geweldige evolutie van zuid Manhattan van 1821 tot nu.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Upper East Side

“Musea, boetiekjes, en luxe suites, de Upper East Side is de thuisbasis van de New Yorkse culturele en economische elite.”

Chinatown

“De rijkste en snelst groeiende etnische buurt van Manhattan. De levendige arbeids- en eetcultuur die ieder blok van deze dichtbebouwde buurt doordringt geeft je het gevoel dat je naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. ”

Het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de haven van New York

“De beschermvrouwe van de haven van New York en het symbool van vrijheid en kansen van Amerika. Er zijn weinig bezienswaardigheden in New York die meer inspireren dan 'Lady Liberty'.”