Restaurants in New York

Mamoun's Falafel

“Ooit was de enige plek om een goede falafel te krijgen in New York een kleine tent op Macdougal street.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Op een bepaalde manier is Falafel de perfecte snack voor vegetariërs of veganisten. Geheel zonder dierlijke producten maar wel lekker gefrituurd. Falafel is een voorbeeld geworden voor gemakkelijk, goedkoop, maar gezond voedsel voor onderweg in New York en je kunt er meestal wel een krijgen bij een willekeurige Halal stand in de stad. Dit is niet altijd zo geweest. Mamoun's op Macdougal street is waar het allemaal begon.

Sinds de oprichting in 1971 heeft dit charmante kleine zaakje goedkope hapjes geserveerd aan de vele dichters, folk en rock muzikanten die door de straten van de village wandelden. Je kunt hier nog steeds een broodje falafel krijgen voor slechts $3, dus stel je voor hoe goedkoop het toen wel niet geweest moet zijn! Alles wordt lokaal gemaakt met originele ingrediënten, dus naast dat het de eerste falafel tent in de stad is, is het ook de beste.

TIP: Geniet van de hot sauce, maar wees voorzichtig, deze is heel erg pittig!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: MacDougal st 119 | Openbaar vervoer: A, C, E, B, D, F, M train to West 4th street | Website: http://mamouns.com/

Meer restaurants in New York

Bekijk alle restaurants

Xi'an Famous Foods

“Een hotspot in Chinatown die zich ontwikkeld heeft tot een wereldberoemde keten in New York met de beste pittige gerechten uit de west-Chinese keuken.”

Momofuko Noodle Bar

“Momofuko en restaurateur David Chang zijn DE namen die je moet kennen wanneer je bekend bent met de New Yorkse dining scene.”

Cafe Viand

“Ontspannen Amerikaans ontbijt, iedere dag warm en vers geserveerd.”