Activiteiten in New York

De "Showtime" straatacrobaten

“Jonge straatartiesten staan er bekend om dat ze goed kunnen leven in NYC wanneer ze weten hoe ze een publiek moeten bewerken.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

De meeste New Yorkers zijn bekend met de uitroep "What time is it? SHOWTIME!" Wanneer je onze stad bezoekt en een groep jonge, met name donkere, mannen deze zin hoort roepen, betekent dit dat je er naartoe moet, omdat je dan het beste lokale New York straattheater kunt zien.

Door de hele stad heen zijn er groepen amateur acrobaten, met name benadeelde jeugd tussen de 10 en de 25 jaar oud, die hun acrobatische en komische talenten gebruiken om fooien en donaties van toeristen en locals te verkrijgen, wanneer je langs hun geïmproviseerde podium op de stoep loopt. Een plek waar je steevast een optreden kunt spotten is in de buurt van City Hall Park en Bethesda Fountain in Central Park.

De artiesten maken vaak slimme en soms gewaagde grappen tijdens de stunt en betrekken willekeurige vrijwilligers uit het publiek in hun acts. De optredens zijn veilig en vergen misschien 10 minuten van je tijd en $5 uit je portemonnee. Vertrouw mij, het is het waard, authentieker kun je New York niet beleven!

TIP: Wanneer je voor de show blijft staan, moet je een fooi achterlaten! ($5 is acceptabel) het is een serieuze misstap om van de show te genieten om vervolgens niets aan de artiesten te betalen. Bedenk dat straatartiesten volledig afhankelijk zijn van jouw donatie.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: New York City Hall Park | Openbaar vervoer: Brooklyn Bridge City Hall (4,5,6), City Hall (N,R)

Meer activiteiten in New York

Bekijk alle activiteiten

Brooklyn Bridge

“De originele New York ervaring. De geweldige architectuur en het uitzicht vanaf de Brooklyn Bridge zijn al sinds 1883 adembenemend voor zowel locals als toeristen.”

Eataly

“De hoogste kwaliteit en de meest verse ingrediĆ«nten voor de beste Italiaan van New York, er gaat niks boven Eataly!”

Museum Mile

“Een regenachtige dag in New York kan een domper zijn voor je reisplannen. Hier zijn de beste musea om een regenachtige dag door te komen.”