Wijken in New York

Chinatown

“De rijkste en snelst groeiende etnische buurt van Manhattan. De levendige arbeids- en eetcultuur die ieder blok van deze dichtbebouwde buurt doordringt geeft je het gevoel dat je naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. ”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Het Chinatown van Manhattan is ontstaan rond 1870, toen de geïmmigreerde arbeiders van over heel Amerika naar de grote steden moesten verhuizen in hun zoektocht naar werk. De populatie explodeerde gedurende de daarop volgende dertig jaar, met als resultaat een van New Yorks vreemdste en meest fascinerende buurten.

De geïsoleerde cultuur van Chinatown, gelegen aan enkele van de meest nauwe en kronkelende straten van zuid Manhattan, kun je het sterkst voelen in de straten Mott, Pell, Doyers en Bayard. Op de hoek van Mott en Bayard vind je Columbus Park, het sociale centrum van Chinatown, waar de oudere leden van de gemeenschap mah jong, domino en traditionele Chinese volksmuziek spelen. Ga twee blokken naar het westen van Columbus Park, naar Baxter en Centre street, om de levendige Vietnamese gemeenschap van Chinatown te vinden.

Canal street is de grootste verkeersader van Chinatown, en ook de meest chaotische straat in New York. Van alle straten waar je zomaar over kan steken in New York is dit er NIET een van. Canal street is ook de straat waar je naartoe moet gaan om souvenirs van Chinatown te kopen. T-shirts, horloges, juwelen, namaak designer tassen, Chinese memorabilia, je kunt het allemaal vinden op Canal street, en je kan ervoor afdingen. Je moet nooit betalen wat er voor gevraagd wordt, volg onze tips om veilig en succesvol te winkelen.

Van oudsher was Bowery de meest oostelijke rand van Chinatown. Ten oosten van Bowery was je in de joodse immigrantenbuurt van de Lower East Side. Toen de joodse gemeenschap vertrok, groeiden de industrie en voedselmarkten van Chinatown door tot in de Lower East Side.

TIP: Mott en Bayar street zijn de beste plekken in Chinatown om eten en souvenirs te kopen. Dit is het hart van het ECHTE Chinatown.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de haven van New York

“De beschermvrouwe van de haven van New York en het symbool van vrijheid en kansen van Amerika. Er zijn weinig bezienswaardigheden in New York die meer inspireren dan 'Lady Liberty'.”

Upper East Side

“Musea, boetiekjes, en luxe suites, de Upper East Side is de thuisbasis van de New Yorkse culturele en economische elite.”

Upper West Side

“De gemengde klasse, intellectuele, liberale utopie van New York. Waar de rijken en de middenklasse samen in de rij voor de bagel shop kunnen staan.”