Wijken in New York

Upper East Side

“Musea, boetiekjes, en luxe suites, de Upper East Side is de thuisbasis van de New Yorkse culturele en economische elite.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Toen er steeds meer arme immigranten, op zoek naar een beter leven, naar New York kwamen, zijn de rijken steeds verder naar het noorden getrokken, waardoor ze zich uiteindelijk vestigden in Upper East Side. De elite woont nu in hun roemruchte exclusieve appartementen op 5th- en Park Avenue, waar ze kunnen genieten van de mooiste musea en boetieken die de stad rijk is.

Het is het waard om onder andere het Guggenheim op 5th Avenue, nabij 88th street, te bezoeken, dat bekend staat om zijn hedendaagse kunst en het adembenemende gebouw dat ontworpen is door Frank Lloyd Wright. Overweeg ook een bezoek aan de Neue Gallery, het Whitney, het Cooper-Hewitt museum of Design en het onvergelijkbare Metropolitan Museum of Art; waar je de grootste collectie van wereldkunst vanaf het Egyptische rijk van 3000 voor Christus kunt vinden.

Op Madison Avenue (ten oosten van 5th Avenue) vind je sommige van de meest luxueuze boetieks van New York of waar dan ook. Je kunt op Madison Avenue terecht om alleen rond te kijken, maar ook wanneer je echte mode mee naar huis wilt nemen.

TIP: Het deel van 5th Avenue tussen 88th street en 63rd street staat ook wel bekend als de Museum Mile, de beste verzameling van kunstmusea die New York rijk is.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Upper West Side

“De gemengde klasse, intellectuele, liberale utopie van New York. Waar de rijken en de middenklasse samen in de rij voor de bagel shop kunnen staan.”

Chinatown

“De rijkste en snelst groeiende etnische buurt van Manhattan. De levendige arbeids- en eetcultuur die ieder blok van deze dichtbebouwde buurt doordringt geeft je het gevoel dat je naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. ”

Central Park

“De oase in het centrum van de metropool. Central Park werd gezien als een stads wonder toen het aan het publiek gepresenteerd werd. Het is de enige manier om aan de stad te ontsnappen terwijl je er nog middenin zit. ”