Wijken in New York

Lower East Side & East Village

“De plek waar meer dan een miljoen NYC immigranten neerstreken is getransformeerd tot een uitgaans- en punk-rock paradijs. De buurt van New York met de meeste persoonlijkheid.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

De zuid-oostelijke hoek van Manhattan is een redelijk groot stuk land dat diende als vestigingsplaats voor de eerste grote golf migranten die in de jaren 1840 naar de stad kwamen. Meer dan honderd jaar lang heeft deze trend zich doorgezet van Ieren tot Italianen, Oost Europeanen, Russen (vooral Joodse Russen), Slaven, Puerto Ricanen, Dominicanen en Oost Aziaten. Lower East Side, van Canal tot 14th street en van de Bowery tot de East River was de ultieme sociale smeltkroes. 

Vandaag de dag houdt Lower East Side op bij Houston street, en is het gebied tot aan 14th street bekend als de East Village. Dit is niets anders dan een slimme truc van makelaars om kopers ervan te overtuigen dat East Village betere omstandigheden had en de wijk aan de charmante en delicate straten van Greenwich Village te doen denken.

Na een plaag van drugs gerelateerde misdaad en problemen met armoede tussen de jaren 1960 en 1990 hebben Lower East Side en East Village zich ontwikkelend als een uniek trendy winkel- en uitgaansdistrict vol met vintage kledingwinkels, diverse mode boetieks, poppodia, een veelvoud van betaalbare en heerlijke restaurants, waaronder sommige die al honderd jaar geleden gestart zijn door de immigranten, en sommige van de beste pubs in New York. 

East Village is ook een van de weinige buurten van New York die de massa's winkelketens en appartementencomplexen die zo veel van het 20e eeuwse New York uitgewist hebben, succesvol hebben te weten weerstaan. Bewonder en waardeer de klassieke appartementen die de tand des tijds weerstaan hebben. De armste New Yorkers woonden hier vroeger en droomden van een beter leven. Wie had kunnen denken dat degenen die hen gevolgd zijn dit op dezelfde straten gevonden hebben!

TIP: Breng een avond door in Lower East Side en East Village zonder van te voren te plannen! Ontdek de winkels, probeer zomaar een restaurant of een pub en vraag mensen waar je daarna naartoe moet gaan. Het is de perfecte buurt om met een open instelling te bezoeken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Chinatown

“De rijkste en snelst groeiende etnische buurt van Manhattan. De levendige arbeids- en eetcultuur die ieder blok van deze dichtbebouwde buurt doordringt geeft je het gevoel dat je naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. ”

Upper East Side

“Musea, boetiekjes, en luxe suites, de Upper East Side is de thuisbasis van de New Yorkse culturele en economische elite.”

Greenwich Village

“Het dorp in de stad. Het deel van Manhattan waar je het gevoel hebt New York te hebben verlaten en in een schilderachtig groen paradijs te zijn aanbeland.”