Wijken in New York

Brooklyn

“De andere "stad" van New York City. Ooit de derde grootste stad van Amerika, waar nu bijna drie miljoen New Yorkers wonen. Waar Manhattan New Yorks kloppende hartslag is, is Brooklyn zijn kloppende hart.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

Slechts tien jaar nadat de Nederlanders een drukke scheepvaartskolonie, Nieuw Amsterdam, op Manhattan opzetten, streek een groep bescheiden Nederlandse boeren neer aan de westerse top van een veel groter eiland, en ze noemden het rustige kleine streekje "Brooklyn". Wat ooit zes kleine boeren- en industriële dorpjes waren, heeft zich omgevormd tot een grootse, complexe en gevarieerde stad die rivaliseerde met de metropool aan de andere kant van de rivier, en heeft sindsdien veel verandering gezien.

Brooklyn is de thuisbasis van New Yorks meest vooruitstrevende kunst en mode scenes, een bont palet van etnische gemeenschappen met hun restaurants en charmante woningen. Daarnaast vind je in de wijk ook veel familie vriendelijke winkelgelegenheden en musea verdeeld over 30 diverse en altijd veranderende buurten.

Belangrijke tips voor een bezoek aan Brooklyn:

1. Brooklyn is enorm! Zowel wat grootte als wat populatie betreft is Brooklyn groter dan de meeste steden in Amerika, en zelfs drie keer zo groot als Manhattan zelf. Probeer Brooklyn dus niet in zijn geheel te zien in een bezoek, maar houd het bij één deelgebied per keer.

2. De meeste toeristen gaan naar het noord westen van Brooklyn, het deel dat het dichtste bij Manhattan ligt. En terecht. Het is makkelijk te bereiken, veilig, en heel erg leuk. Aan te raden zjin de buurten Carrol Gardens, Brooklyn Heights, Park Slope, Cobble Hill, DUMBO en Boerum Hill. Voor eten, winkelen en plezier voor de hele familie.

3. Het noorden en noord oosten van Brooklyn hebben de meest trendy, maar nog altijd betaalbare buurten van New York, en huizen de modernste kunst en muziek scenes en ook winkels met ambachtelijk eten en gezellige, unieke kroegjes. Wanneer je naar noord Brooklyn gaat, dan kan ik je aanraden een bezoek te brengen aan de buurten Williamsburg, Greenpoint en Bushwick.

4. Oost Brooklyn is een deel van de stad dat nog steeds jammerlijk geplaagd wordt door drugs, misdaad en armoede. Blijf voor je eigen veiligheid en comfort ten westen van de buurten Bed-Stuy, Brownsville, East New York, Crown Heights, East Flatbush en Canarsie.

TIP: De beste manier om de hipster 'hoods' van noord Brooklyn te bezoeken is door middel van de metro lijn L, die over 14th street in Manhattan rijdt. De beste haltes om te bezoeken heten Bedford, Lorimer, Morgan of Jefferson.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Central Park

“De oase in het centrum van de metropool. Central Park werd gezien als een stads wonder toen het aan het publiek gepresenteerd werd. Het is de enige manier om aan de stad te ontsnappen terwijl je er nog middenin zit. ”

Midtown

“De media communicatie hoofdstad van de wereld en de buurt waarin sommige van New York's meest beroemde bezienswaardigheden te vinden zijn. Midtown is de kern van de Big Apple.”

Het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de haven van New York

“De beschermvrouwe van de haven van New York en het symbool van vrijheid en kansen van Amerika. Er zijn weinig bezienswaardigheden in New York die meer inspireren dan 'Lady Liberty'.”