Wijken in New York

Bronx, Queens & Staten Island

“Waar de andere helft van de New Yorkers woont. De midden- en arbeidersklasse, de woonwijken en de alledaagse New Yorkers die in de vijf gemeenten wonen.”

- Gideon woont al sinds 1982 in New York

In 1870 besloot New York City (wat toentertijd slechts uit Manhattan bestond), om de zuidelijke Westchester gemeenschappen rondom de Bronx rivier bij zich te voegen en het gebied the Bronx te noemen. In 1898 nam de stad alle dorpen van Queens County, Staten Island (Richmond County) en de stad Brooklyn (Kings County) in zich op, waardoor het een grote metropool werd, voorheen bekend als The Greater New York City of Five Boroughs (vijf gemeentes).

Bij je eerste bezoek aan New York, raad ik je niet aan om de buitenste gemeenten te bezoeken, behalve wellicht een wandeling over de Brooklyn Bridge om mee te beginnen. Er is zo veel te zien in het centrum van Manhattan, dat dat zonde van je tijd zou zijn. Maar wanneer je langer in New York verblijft, en je het soort tourist bent die van ontdekken houdt, volgen hier de hoogtepunten van de drie gemeenten.

The Bronx:
De Bronx blijft een van de meer ruwe en gevaarlijkere gebieden van New York, ik raad een wandeling door de buurten in het zuiden van de Bronx daarom niet aan, zeker niet 's avonds. Wanneer je toch naar de Bronx gaat, zijn de volgende plekken het bezoeken waard:

  • Yankee Stadium, het thuis van het beste honkbal team van Amerika, direct gelegen aan de overkant van de rivier van Manhattan.
  • In Arthur Avenue, in de buurt van Belmont, ervaar je een van de actievere en levendige Italiaanse buurten in New York.
  • De Bronx Zoo en botanische tuinen zijn mooi en groots en doen het Central Park Zoo verbleken in vergelijking. 

Queens
Queens is ronduit de grootste geografische regio van New York, gelegen aan het oosten van Noord-Manhattan en het reikt ver door tot aan de buitenwijken van Long Island. Het is ook met trots het meest diverse gebied van Amerika, waar de meeste nieuwe migranten uit centraal en zuid Amerika, oost en zuid Azië en Afrika zich vestigen.

Aan de westkant van Queens bevinden zich Long Island City, een voormalige industriële buurt, nu het centrum van de bloeiende kunstenaarsgemeenschap van Queens, en Astoria, een grootse, leuke woonwijk die bekend staat om haar Griekse gemeenschap en uitstekende Griekse restaurants. Wanneer je dieper Queens in wilt, neem je de 7 train naar Flushing Meadows - Corona Park om de geweldige kermissen te zien van de Wereldtentoonstelling uit 1963 en het Queens Museum waar je een panorama van New York kan zien, op ware grootte!

Staten Island
Staten Island, aan het Noord-Westen van de rest van de stad, is de enige gemeente die niet per metro bereikbaar is. Je kunt naar Staten Island reizen door de bus te nemen of door met eigen vervoer te komen. Sommige van Staten Islands interessantste bezienswaardigheden zijn onder andere het historische Richmond Town, een dorp met levende geschiedenis en museumcomplex in de buurt van Richmondtown, Staten Island.

Ook kun je er het Garibaldi-Meucci museum terugvinden in een authentiek, gotisch huisje in Rosebank, Staten Island, waar de uitvinder van de telefoon, en kaarsenmaker Antonio Meucci en de Italiaanse revolutionair en politiek leider Giuseppe Garibaldi woonden!

TIP: Wanneer je een bezoek brengt aan Queens, probeer dan eens gerechten uit de etnische keuken die je nooit eerder geproefd hebt! Queens heeft unieke exotische restaurants van over de hele wereld!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in New York

Bekijk alle wijken

Midtown

“De media communicatie hoofdstad van de wereld en de buurt waarin sommige van New York's meest beroemde bezienswaardigheden te vinden zijn. Midtown is de kern van de Big Apple.”

Upper West Side

“De gemengde klasse, intellectuele, liberale utopie van New York. Waar de rijken en de middenklasse samen in de rij voor de bagel shop kunnen staan.”

Chinatown

“De rijkste en snelst groeiende etnische buurt van Manhattan. De levendige arbeids- en eetcultuur die ieder blok van deze dichtbebouwde buurt doordringt geeft je het gevoel dat je naar de andere kant van de wereld afgereisd bent. ”