Miami

Luchthaven Transfer Miami

Jouw lokale TIX-gids: Carissa Chesanek

Wanneer je aankomt op Miami International Airport zul je enthousiast zijn om naar je eindbestemming te gaan en je wilt dat comfortabel doen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden waaronder gedeelde busjes, MetroRail, huurauto en taxi's die je een soepele rit kunnen garanderen.

Gedeelde Rit Busdiensten
Als je verblijft in een nabijgelegen hotel kun je een shuttlebus nemen die direct naar jouw hotel gaat. Ga naar de pick up en drop off plekken op de afdeling vertrekken (bovenste verdieping) van het vliegveld. Je kunt hier op de aangewezen plek op jouw vervoer wachten. De kosten voor een rit variëren op basis van de postcode waar je hotel zich in bevindt.

Er zijn volop hotels rond of dichtbij het vliegveld maar je kunt ook daar verblijven als dat praktischer is. Op het vliegveld heb je hotels als Days Inn en Holiday Express die gemiddeld variëren van $70-$100 per nacht.

MetroRail
Eén van de goedkopere manieren om naar je bestemming te komen is via de MetroRail van Miami. Het ligt in het midden van Miami Central Station. Er zijn ook volop borden dus je kunt het eenvoudig vinden!

Wanneer je de luchthaven verlaat kun je naar het station gaan en een Easy Card in een kiosk nabij de MetroRail kopen, of je koopt een ticket via jouw telefoon. De prijzen beginnen vanaf $2! Je kunt meer informatie vinden over de tijden en tarieven via de MetroRail's website

De MetroRail loopt tot South Miami Downtown, Hialeah and helemaal naar de Broward en Palm Beach districten. Elke trein vertrekt ongeveer elke 35 minuten en normaal gesproken gaat de laatste rond middernacht.

Huurauto
Dit zal waarschijnlijk de duurste optie zijn, maar wel de prijs waard als je wilt rondreizen in Miami. Omdat de stad zo wijd verspreid ligt zul je vervoer nodig hebben om naar elke wijk te gaan en soms kan een huurauto dat een stuk eenvoudiger maken dan te vertrouwen op het openbaar vervoer.

Er zijn volop autoverhuurbedrijven om uit te kiezen die zich in het vliegveld bevinden zoals Budget, Dollar en Alamo. Je moet vooraf alles regelen, dus voordat je vertrekt, dus bel eerst het verhuurbedrijf om te vragen wat er beschikbaar is als je aankomt.

Taxi
Als je voor een taxi kiest zul je er genoeg kunnen vinden wanneer je aankomt in het vliegveld, aangezien ze meestal klaarstaan buiten de aankomsthal. De taxi's rekenen een standaard bedrag wat afhankelijk is van de wijk van Miami waar je heen wilt gaan, als je naar Miami Beach gaat zul je doorgaans ongeveer $32 dollar moeten betalen voor de reis.

Suggestie of feedback?

Meer in Miami

Bekijk alle tips

Openbaar vervoer Miami

“Miami is een grote stad om te ontdekken, maar gelukkig zijn er verschillende vervoersmiddelen om uit te kiezen!”

Openingstijden en Betalen in Miami

“De winkels in Miami zijn elke dag open, de hele dag waarmee het heel eenvoudig is om te winkelen tot je er bij neervalt.”

Doen en Laten in Miami

“Miami is een fijne plek, maar er zijn enkele aspecten die je moet weten voor je gaat genieten van deze stad.”