Wijken in Madrid

Malasaña

“Op zoek naar een wijk om in te wandelen en een hele dag door te brengen? Malasaña is dé plek waar je moet zijn voor winkels, eten, drinken en een bruisend nachtleven. ”

- Cepee woont al sinds 2001 in Madrid

Als je op zoek bent naar het hippe en trendy gebied van Madrid ga dan naar het kleurrijke Malasaña, net ten noorden van Gran Via. Er is in deze historische en, tegenwoordig, hipsterwijk geen gebrek aan barretjes, fietsen, chihuahua’s, bakkerijen, boetiekjes, kapsalons, tattooshops en straatkunst. Malasaña staat bekend als een van de meest levendige buurten in het stadscentrum en is daarom een uitstekende plek om de “energie” van Madrid zelf te ervaren. De buurt zal je uren vermaken; het is familievriendelijk gedurende de dag, en een hang-out voor 20- en 30-jarigen gedurende de avond. Loop rond, eet ergens een lekker hapje, struin wat winkeltjes af, pak een terrasje en een drankje om naar mensen te kijken, en maak je daarna klaar om tot in de late uurtjes te dansen.

Malasaña heeft haar naam te danken aan Manuela Malasaña, een tiener en naaister die om het leven kwam tijdens de Dos de Mayo opstand in 1808. De opstand was een verzet van burgers tegen het Napolitaanse leger die de stad bezet hield. Calle Malasaña en het Plaza Dos de Mayo plein zijn een aandenken aan deze historische dag. Na de dood van Francisco Franco in 1975, in de dagen na de val van het dictatuur, werd Malasaña de basis voor “la movida”, een tegencultuurbeweging die vocht tegen de decennialange onderdrukking tijdens het bewind van Franco. Deze beweging heeft de grenzen voor vrijheid van meningsuiting in kunst, seksualiteit en drugsgebruik verlegd wat uiteindelijk een onuitwisbaar spoor op de moderne Spaanse cultuur heeft achtergelaten.

Het belangrijkste winkelgebied Fuencarral ligt op de oostelijke grens van Malasaña. Hier vind je internationale merken zoals Diesel, Mango, Calvin Klein en The North Face, evenals Spaanse merken zoals Sfera, Uno de 50, Custo en Pikolinos. Loop van Fuencarral naar het westen en je bevindt je snel in het hart van Malasaña. Ook hier kun je naar hartenlust winkelen in vele boetieks, vintagewinkeltjes en boekwinkels voor een aparte of unieke vondst.

Malasaña heeft niet alleen winkels maar ook een fantastisch grote verscheidenheid aan restaurants en een schijnbaar eindeloze hoeveelheid cafés in vrijwel elke straat. Hier vind je traditionele, moderne of internationale keukens voor iedere smaak en elk budget. Zorg ervoor dat je een reservering maakt anders heb je grote kans dat je van de ene plek naar de andere loopt om een tafeltje te vinden. Blijf na het avondeten nog even in de buurt hangen voor een kroegentocht langs oude favorieten zoals El Palentino en wat modernere cocktailbars zoals Bar 1862. Als je een paar drankjes achter de kiezen hebt kun je naar een van de populaire bares de copas (bars met een kleine dansvloer) gaan om te dansen. Wat voor muziek je ook leuk vindt, indie, elektronisch, Spaans, heavy metal, rock ’n roll, of oldies, je hoort het hier gegarandeerd. Als je na 3.30 uuur ’s ochtends nog op je voeten kunt staan is het tijd om het feestje naar een nachtclub te verplaatsen waar je de laatste uurtjes tot zonsopgang kunt vullen.

Suggestie of feedback?

Locatie