Bezienswaardigheden in Los Angeles

Watts Towers

“Vergeet wat je denkt te weten over Watts totdat je de unieke architectuur van de Watts Towers hebt bewonderd. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

De Watts Towers is een over het hoofd gezien meesterwerk dat zowel onder bezoekers als Angelino's vaak niet bekend is. De 17 opvallende, met elkaar verbonden, structuren zijn wel 30 meter hoog en steken al sinds de jaren ’50 boven de wijk uit. Sabato Rodia, een Italiaanse immigrant, is de ontwerper en bouwer van dit niet-traditionele architectonisch hoogstandje. De stalen pijpen en staven, met metalen draadrasters en een betoncoating die versierd zijn met stukjes glinsterend porselein, tegeltjes en glas, schitteren in het zonlicht. Het kostte Rodia bijna 35 jaar om de toren, helemaal zelf, af te bouwen. 

TIP: Als je meer wilt leren over de geschiedenis en de intieme details van de toren, kun je een rondleiding maken door het Watts Towers Arts Center.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: E 107th St 1765 | Website: http://www.wattstowers.us

Meer bezienswaardigheden in Los Angeles

Bekijk alle bezienswaardigheden

La Brea Tar Pits

“Wil je wat tijd doden, of heb je zin in een interessante geschiedenisles? Je hoeft geen excuus te verzinnen, bezoek La Brea Tar Pits gewoon omdat ze cool zijn. ”

Huntington Library

“Het woord ‘bibliotheek’ omvat niet eens de hoeveelheid en kwaliteit van de tentoonstellingen, waaronder kunstschatten en antieke boeken, en meerdere betoverende tuinen. ”

Pink's Hotdogs

“Als er al meer dan 77 jaar een rij staat, moet het wel de moeite waard zijn. ”