Bezienswaardigheden in Los Angeles

La Brea Tar Pits

“Wil je wat tijd doden, of heb je zin in een interessante geschiedenisles? Je hoeft geen excuus te verzinnen, bezoek La Brea Tar Pits gewoon omdat ze cool zijn. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Archeologen ontdekten in 1875 prehistorische fossielen in de teerputten van Rancho La Brea. Ruim 130 jaar later borrelt er nog steeds natuurlijk asfalt uit het meer naar boven, en werkers vinden hier nog steeds fossielen van meer dan 55.000 jaar oud. Er loopt een wandelroute rondom het meer met standbeelden van wilde dieren die uitbeelden wat hen wellicht overkomen is, en op de achtergrond zie je Wilshire Boulevard aan de Miracle Mile liggen. Het museum stelt een opmerkelijke collectie fossielen tentoon; van een 6.800 kilo zware mammoet tot de La Brea Vrouw, het enige menselijk stoffelijk overschot dat ooit in de putten is gevonden.

TIP: De teerputten liggen op de Miracle Mile, waar Wilshire Boulevard onderdeel van uitmaakt, en is de perfecte startplek om de buurt te verkennen door de nabijheid van vele andere musea, de Original Farmer’s Market, The Grove en Beverly Hills Rodeo Drive.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Wilshire Blvd 5801 | Website: https://tarpits.org

Meer bezienswaardigheden in Los Angeles

Bekijk alle bezienswaardigheden

Pink's Hotdogs

“Als er al meer dan 77 jaar een rij staat, moet het wel de moeite waard zijn. ”

Kenneth Hahn State Recreation Area

“Raak je niet onder de indruk van grote gebouwen en de overal aanwezige beroemdheden? Ga dan naar het Kenneth Hahn State Recreation Area voor een uitzicht op de natuur en de stad. ”

Huntington Library

“Het woord ‘bibliotheek’ omvat niet eens de hoeveelheid en kwaliteit van de tentoonstellingen, waaronder kunstschatten en antieke boeken, en meerdere betoverende tuinen. ”